Tilapia Pieczona
Pieczona Tilapia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 35g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.38 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka soku z limonki, zielonej cebuli, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tilapia Pieczona Z Parmezanem, Pieczona Tilapia Parmezan, oraz Broiled Tilapian Oreganata.
Instrukcje
Tilapię opłukać i osuszyć.
W szerokiej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki, sos rybny, świeży i suszony koperek, kurkumę, czosnek i zieloną cebulę.
Dodaj tilapię; Obróć, aby dobrze płaszcz. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Tilapię umieścić w jednej warstwie na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Broil 6 cali od ciepła, aż ryby są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w środku najgrubszej części, 8 do 10 minut.
Podawać na gorąco (patrz UWAGI).
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.