Tilapia Pecan-crusted
Pekan-crusted Tilapia może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Na 13,31 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 152g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 1264 kalorii. Ten przepis służy 1. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pekan, bułka tarta, olej, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać pekan można śledzić to danie główne z Tort Bourbon z orzechami pekan: klasyk południa jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 82%. Spróbuj Pekan Crusted Tilapia, Tilapia Pecan-Crusted, oraz Tilapia Pecan-Crusted dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć bułkę tartą, pekan, sól, czosnek, i pieprz w płytkim naczyniu.
W średniej misce wymieszać maślankę i ostry sos (np. Tabasco).
W trzecim naczyniu umieść mąkę.1 filet zalać mąką, zanurzyć w mieszaninie maślanki, a następnie w mieszaninie bułki tartej. Powtórzyć z pozostałymi filetami.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju na dużej patelni (najlepiej działa nieprzywierająca) na średnim ogniu.Gotuj 2 filety przez 3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować.
Dodać pozostały olej i ugotować dodatkowe 2 filety.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.