Tilapia Miodowo-Lipowa
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Tilapia miodowo-Limonkowa może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $4.1 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz filety tilapia, miód, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tilapia Miodowo-Lipowa, Tilapia Miodowo-Lipowa, oraz Tilapia Cytrynowo-Limonkowa.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj miód, sok z limonki i czosnek. Tilapię przyprawić solą i pieprzem, umieścić w misce i marynować 1 godzinę w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować średnie naczynie do pieczenia.
Ułóż Kabaczek i szparagi w naczyniu do pieczenia.
Tilapię ułożyć na wierzchu warzyw i doprawić przyprawą do drobiu. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Piec 20 minut w nagrzanym piekarniku, aż warzywa będą miękkie i ryby będą łatwo płatkowane.
Posypać mozzarellą i kontynuować pieczenie 5 minut, lub aż ser jest lekko rumiane.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku