Tilapia Curry Kokosowe
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Kokosowa Curry Tilapia może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 1 i kosztuje $29.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 290g białka, 174g tłuszczu, oraz w sumie 2843 kalorii. Jeśli masz paprykę, cebulę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tilapia Curry Kokosowe, Curry Tilapia z salsą Mango, oraz Patelnia Thai Curry Tilapia.
Instrukcje
Filety z tilapii przyprawić solą, proszkiem chile i czarnym pieprzem. Zestaw aside.In garnek żelazny, rozgrzać oliwę z oliwek; często dodawać curry mieszając. Pozwolić Curry praktycznie spalić.
Dodaj trochę wody, gdy pasta stanie się zbyt lepka.
Dodaj większość czosnku i cebuli, aż dobrze pokryte.
Dodać mleko kokosowe. Mieszaj. Po 1 minucie dodajemy rybę oraz pozostały czosnek i cebulę.Obniżyć ciepło i przykryć przez około 15-20 minut.
Podawać na jaśminowym lub kokosowym ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.