Tiffany ' s Tips for Grillowany łosoś
Porady Tiffany ' ego na grillowanego łososia wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 9 fanów. Jeśli masz pod ręką marchewkę pokrojoną w zapałki, imbir, filety z łososia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Kubki Tiffany, Tiffany & Co. Ciasteczka Bonbon, oraz Grecka sałatka szpinakowa z grillowanym indykiem.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średnio wysokiego lub piekarnika do 450 stopni F.
Wymieszać sos teriyaki, miód, ocet ryżowy, mielony imbir, olej sezamowy i płatki czerwonej papryki w małej misce; odstawić.
Umieść arkusz folii aluminiowej Reynolds Wrap® Non-Stick na blacie z nieprzywierającą (matową) stroną do góry.
Filet z łososia i 1/4 warzyw umieścić na środku folii. Łyżka 1 łyżka teriyaki mieszaniny na filet.
Podnieś boki folii; złożyć dwa razy. Dwukrotnie złożyć oba końce folii, aby uszczelnić opakowanie, pozostawiając miejsce na cyrkulację ciepła w środku. Powtórz, aby zrobić cztery pakiety. Rezerwa pozostałą mieszaninę teriyaki służyć z łososiem.
Umieść opakowania na patelni do pieczenia z 1-calowymi bokami, aby przetransportować je do grilla lub piec w piekarniku.
Przesuń pakiety na grill.
Grill 8 do 10 minut w pokryte grill-lub-piec 15 do 20 minut lub do łososia jest pożądana doneness. Podczas grillowania użyj szczypiec lub rękawic kuchennych, aby wsunąć gorące pakiety z powrotem na patelnię i transportować. Ostrożnie otwieraj paczki, przecinając górne fałdy ostrym nożem, umożliwiając ucieczkę pary.
Podawać z gorącym ugotowanym ryżem, skropionym pozostałym sosem teriyaki w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.