Tiella
Tiella może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Na $2.4 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, bułka tarta, sól morska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tiella pugliese (zapiekanka z ziemniaków i małży w stylu Pugliańskim), oraz Tiella di patate, cipolle e pomodori (Zapiekanka ziemniaczana, cebulowa i pomidorowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w szklanej misce, posmaruj lekko około 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Przyciąć końce cukinii, a następnie pokroić wzdłuż na plasterki o grubości 1/4 cala. Umieścić w osobnej misce. Top z 3 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin, i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Lekko olej głęboki 2 1/2 do 3-quart pieczenia naczynia(o 9 przez 12 cali). Następnie umieść około 1/4 szklanki przecieru pomidorowego i rozłóż, aby pokryć dno patelni.
W miseczkach z cukinią i ziemniakami dodaj 2 łyżki czosnku i dobrze wymieszaj gumową szpatułką. Używając ziemniaków i cukinii, ułóż warstwę w przygotowanym naczyniu do pieczenia, na przemian z ziemniakiem i cukinią, wypełniając wszelkie luki małymi kawałkami.
Na wierzchu rozprowadzić 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, następnie posypać 2 łyżkami parmezanu i 2 łyżkami bułki tartej. Na wierzch trochę bazylii. Powtórz warstwowanie warzyw, przecier pomidorowy, parmezan, bułka tarta i bazylia przy użyciu wszystkich warzyw. Przykryj wierzch pozostałą bułką tartą i parmezanem.
Piec, odsłonięty, przez około 1/2 godziny, następnie przykryć przez następne 45 minut pieczenia, w końcu odsłaniając przez ostatnie 15 minut, do miękkości i bulgotania, o 1 1/2 godziny całkowity czas gotowania.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej, aby naczynie osiadło i pogłębiło smak.
Tiella może być podawana na ciepło, ciepło lub w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby podgrzej w niskim piekarniku. Aby służyć, pokroić w kwadraty i ostrożnie podnieść z patelni za pomocą szpatułki.
Doprowadzić 2 duże garnki wody do wrzenia. Opuść pomidory do wody, blanszuj przez 45 sekund do 1 minuty.
Blanszowane pomidory ułożyć na blasze do pieczenia i obrać ze skórki. Z durszlakiem nad miską wyciśnij nasiona i wnętrzności z każdego pomidora. Odstawić i schłodzić przezroczystą, napiętą ciecz do innych zastosowań. Pokroić obrane pomidory na 1-calowe kawałki i umieścić kawałki w blenderze. Dokładnie Puree.