Thumbprint Cookies
Thumbprint Cookies to lacto ovo vegetarian przepis z 24 porcjami. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis z Simply Recipes ma 2271 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka dżemu, ekstrakt z wanilii, orzechy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Thumbprint Cookies, PB & J Thumbprint Cookies, oraz Thumbprint Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ciasto na ciastka: ubijaj masło i cukier na dużej prędkości mikserem elektrycznym przez około 3 minuty.
Dodać żółtka i ekstrakt z wanilii do mieszaniny masła. Odstawić białka w osobnej płytkiej misce.
Dodać mąkę i sól do miski i wymieszać, aż tylko połączone.
Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°. linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj ciasto na kulki o średnicy około 1 cala.
Umieść kulki na pergaminowych arkuszach ciastek rozmieszczonych kilka centymetrów od siebie.
Jeśli używasz orzechów, ubijaj zarezerwowane białka do uzyskania piany. Kulki ciasta zanurzyć w białkach, a następnie zwinąć w orzechy, aż zostaną przykryte. Ułóż je na blasze do pieczenia kilka centymetrów od siebie.
Dodaj dżem: naciśnij na każdą kulkę ciasta kciukiem, aby zrobić małą studnię na środku ciastka. Nie naciskaj zbyt mocno, bo ciastko się rozpadnie. Napełnij 1/2 łyżeczki dżemu.
Piec przez 12 do 15 minut lub do lekko jędrne. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut na arkuszu ciastek, aby wzmocnić przed przeniesieniem ich do stojaka z drutu, aby zakończyć chłodzenie.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Moscato Dasti, Port, Prosecco
Thumbprint Cookie sprawdza się bardzo dobrze z Cream Sherry, Madeira i Moscato d ' Asti. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.