Three-Bean Dal
Three-Bean Dal is a bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 831 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.46 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz nasiona kminku, jalapeño, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z zielonej fasoli, żółtej fasoli i pomidorów z białym balsamicznym winegretem, Kolacja: fasola Fava, szparagi i sałatka z zielonej fasoli, oraz Jak gotować: Sigarillas (skrzydlata fasola), patani (Lima bean) i squash w mleku kokosowym.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować 6 szklanek wody.
Dodać podzielony groszek i hojny szczypta soli i gotować, aż tylko zaczyna się rozkładać, o 50 protokół.
Tymczasem, w dużej, głębokiej patelni, rozgrzać olej.
Dodać imbir, czosnek, jalapeo, kminek i cayenne i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać pomidor i koncentrat pomidorowy i gotować, aż pomidor jest lekko rozbity, o 5 protokół.
Dodać śmietanę, masło i wodę i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z żółtym groszkiem, ciecierzycą i fasolą i doprawić solą. Dusić na małym ogniu, aż zgęstnieje, o 15 protokół.
Podawać z ryżem basmati i naan.