Thermidor Homara

Thermidor Homara
Homar Thermidor może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 4592 kalorii, 108g białka, oraz 359g tłuszczu każdy. Na 25,16 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 80% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pastę pomidorową, wino, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Thermidor Homara, Thermidor Homara, oraz Thermidor Homara.

Instrukcje

1
Umieść średni rondel na palniku i dodaj 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i powoli ubijać całe masło. Trzymaj ciepło, aż będą gotowe do podgrzania homarów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Filety marynować w 1/4 szklanki oliwy z oliwek, popękanego czarnego pieprzu i tymianku przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Rozgrzej grill. Filety przyprawiamy koszerną solą i grillujemy do żądanej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Wyjmij z grilla i pozostaw na 4 minuty przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Podczas koksowania mięsa, w razie potrzeby podgrzać roztopione masło. Podczas gdy mięso odpoczywa, umieść ogony homara i pazury w maśle i podgrzewaj do ogrzania przez całą drogę, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
W międzyczasie rozgrzać pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać posiekany czosnek i blanszowane szpinak dziecko i saute aż do ogrzania przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Dużych Krewetek, Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Usuniętymi Ogonkami1 Funt Dużych Krewetek, Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Usuniętymi Ogonkami
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
8
Do każdego dania umieść ciasto ziemniaczane na środku talerza, wierzch z smażonym szpinakiem i ogonem homara. Cienko pokroić filet na 6 plastrów i wachlować filet przed ziemniakiem i szpinakiem. Top z pazurem homara i polać sosem wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Podawać spaetzle jako dodatek.
10
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
W naczyniu do pieczenia wrzucić całe ziemniaki z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Pieczeń, aż w większości gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
12
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Roztopić masło w patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Podsmażyć cebulę do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
15
Dodaj gotowaną cebulę do startej mieszanki ziemniaków. Uformować na 4 paszteciki, ułożyć na blasze, przykryć folią i schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
16
Podgrzać około 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
17
Dodać placki ziemniaczane i saute aż złoty kolor z obu stron i ogrzane przez, O 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
18
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
19
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
20
Umieść głowy homara na blasze i piecz, aż lekko zbrązowieje, około 15 do 20 minut. W międzyczasie cebulę, marchewkę, seler, szalotkę i czosnek pocić w 1/2 patyczka masła w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
21
Dodać brandy i zmniejszyć do prawie suchego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
22
Dodać białe wino i zmniejszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
23
Dodaj estragon, liście laurowe, natkę pietruszki, tymianek, bazylia, wywar z kurczaka, pastę pomidorową i pieczone główki homara. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, okresowo odtłuszczając. Przecedzić przez chinois, powrócić do patelni i zmniejszyć o połowę, aż sos zacznie gęstnieć, około 30 minut. W międzyczasie zmniejsz ciężką śmietanę o połowę w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
24
Ubij śmietanę i zakończ sosem powoli dodając pozostałą 1/2 patyczka masła, 1 łyżkę stołową na czas. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
25
Jajko, żółtka i mleko ubić w misce i odstawić. Odmierz wszystkie suche składniki i umieść w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
26
Dodać masę jajeczną do masy mąki i zmiksować ręcznie, następnie dodać roztopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
27
Niech ciasto reszta dla 30 protokół.
28
Doprowadzić duży garnek wrzącej, osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
29
Umieść perforowaną patelnię hotelową na wrzącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
30
Wlać ciasto do perforowanej patelni i wcisnąć do wody. Gotować, aż spaetzle wzrośnie na szczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
31
Drenaż i wstrząs w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
32
Ponownie odcedzić i wymieszać z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
33
Podawać jako dodatek do homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Składniki

9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweblanszowany szpinak dla niemowląt, cały płyn wyciśniętyblanszowany szpinak dla niemowląt, cały płyn wyciśnięty2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1porcja startego parmezanukiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweroztopione masłoroztopione masło1kijemasło, plus 1 patyczek, pokrojone w Łyżki do sosumasło, plus 1 patyczek, pokrojone w Łyżki do sosu1stickBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)1marchew, pokroić w średnią kostkęmarchew, pokroić w średnią kostkę1łodyga selera naciowego pokrojona w średnią kostkęłodyga selera naciowego pokrojona w średnią kostkę9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę3żółtka jajżółtka jaj680papryka habanerofilet mignonsfilet mignons4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna0pęczki2 średnie żółte cebule, obrane i starte2 średnie żółte cebule, obrane i starte0pęczkiMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe2gałązkiświeży estragonświeży estragon2gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone4warzywo (np. szpinak)posiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku4warzywo (np. szpinak)posiekany czosnekposiekany czosnek8ząbki czosnku, lekko zmiażdżoneząbki czosnku, lekko zmiażdżone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1porcja startego parmezanukażda sól koszerna i świeżo zmielony pieprzkażda sól koszerna i świeżo zmielony pieprz4trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna3ciała homarów, oczyszczone ze skrzeliciała homarów, oczyszczone ze skrzeli3kilogramygotowane homary Maine, mięso ogona i pazura usunięte (rezerwa na sos Termidor)gotowane homary Maine, mięso ogona i pazura usunięte (rezerwa na sos Termidor)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo0warzywo (np. szpinak)Starta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu4trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwek, do smażeniaOliwa z oliwek, do smażenia1cebula pokrojona w średnią kostkęcebula pokrojona w średnią kostkę4warzywo (np. szpinak)popękany czarny pieprzpopękany czarny pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszalotka pokrojona w kostkęszalotka pokrojona w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu907papryka habaneromasło niesolonemasło niesolone1biała cebula, pokrojona w 1/4 cala kostkębiała cebula, pokrojona w 1/4 cala kostkę1Średnia żółta cebula, posiekanapiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)4Ziemniaki Yukon goldZiemniaki Yukon gold

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Regnard Grand Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 49 dolarów za butelkę.
Regnard Grand Chablis
Regnard Grand Chablis
Żółty kolor z zielonymi pasemkami. Owocowy bukiet zarówno wyrazisty, jak i przypominający białe owoce (brzoskwinie) wsparte nutami mineralnymi. Podniebienie jest świeże i doskonale zrównoważone między tłuszczem a kwasowością. Wykończenie jest mineralne i gourmand.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn