Thermidor Homara

Thermidor Homara
Homar Thermidor może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 4592 kalorii, 108g białka, oraz 359g tłuszczu każdy. Na 25,16 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 80% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pastę pomidorową, wino, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Thermidor Homara, Thermidor Homara, oraz Thermidor Homara.

Instrukcje

1
Umieść średni rondel na palniku i dodaj 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i powoli ubijać całe masło. Trzymaj ciepło, aż będą gotowe do podgrzania homarów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Filety marynować w 1/4 szklanki oliwy z oliwek, popękanego czarnego pieprzu i tymianku przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Rozgrzej grill. Filety przyprawiamy koszerną solą i grillujemy do żądanej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Wyjmij z grilla i pozostaw na 4 minuty przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Podczas koksowania mięsa, w razie potrzeby podgrzać roztopione masło. Podczas gdy mięso odpoczywa, umieść ogony homara i pazury w maśle i podgrzewaj do ogrzania przez całą drogę, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
W międzyczasie rozgrzać pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać posiekany czosnek i blanszowane szpinak dziecko i saute aż do ogrzania przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Dużych Krewetek, Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Usuniętymi Ogonkami1 Funt Dużych Krewetek, Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Usuniętymi Ogonkami
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
8
Do każdego dania umieść ciasto ziemniaczane na środku talerza, wierzch z smażonym szpinakiem i ogonem homara. Cienko pokroić filet na 6 plastrów i wachlować filet przed ziemniakiem i szpinakiem. Top z pazurem homara i polać sosem wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Podawać spaetzle jako dodatek.
10
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
W naczyniu do pieczenia wrzucić całe ziemniaki z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Pieczeń, aż w większości gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
12
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Roztopić masło w patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Podsmażyć cebulę do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
15
Dodaj gotowaną cebulę do startej mieszanki ziemniaków. Uformować na 4 paszteciki, ułożyć na blasze, przykryć folią i schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
16
Podgrzać około 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
17
Dodać placki ziemniaczane i saute aż złoty kolor z obu stron i ogrzane przez, O 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
18
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
19
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
20
Umieść głowy homara na blasze i piecz, aż lekko zbrązowieje, około 15 do 20 minut. W międzyczasie cebulę, marchewkę, seler, szalotkę i czosnek pocić w 1/2 patyczka masła w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
21
Dodać brandy i zmniejszyć do prawie suchego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
22
Dodać białe wino i zmniejszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
23
Dodaj estragon, liście laurowe, natkę pietruszki, tymianek, bazylia, wywar z kurczaka, pastę pomidorową i pieczone główki homara. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, okresowo odtłuszczając. Przecedzić przez chinois, powrócić do patelni i zmniejszyć o połowę, aż sos zacznie gęstnieć, około 30 minut. W międzyczasie zmniejsz ciężką śmietanę o połowę w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
24
Ubij śmietanę i zakończ sosem powoli dodając pozostałą 1/2 patyczka masła, 1 łyżkę stołową na czas. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
25
Jajko, żółtka i mleko ubić w misce i odstawić. Odmierz wszystkie suche składniki i umieść w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
26
Dodać masę jajeczną do masy mąki i zmiksować ręcznie, następnie dodać roztopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
27
Niech ciasto reszta dla 30 protokół.
28
Doprowadzić duży garnek wrzącej, osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
29
Umieść perforowaną patelnię hotelową na wrzącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
30
Wlać ciasto do perforowanej patelni i wcisnąć do wody. Gotować, aż spaetzle wzrośnie na szczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
31
Drenaż i wstrząs w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
32
Ponownie odcedzić i wymieszać z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
33
Podawać jako dodatek do homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Składniki

9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweblanszowany szpinak dla niemowląt, cały płyn wyciśniętyblanszowany szpinak dla niemowląt, cały płyn wyciśnięty2słonina wieprzowasłonina wieprzowa12 łyżeczki czosnku w proszkukiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweroztopione masłoroztopione masło1kijemasło, plus 1 patyczek, pokrojone w Łyżki do sosumasło, plus 1 patyczek, pokrojone w Łyżki do sosu1stick8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych1marchew, pokroić w średnią kostkęmarchew, pokroić w średnią kostkę1łodyga selera naciowego pokrojona w średnią kostkęłodyga selera naciowego pokrojona w średnią kostkę9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1opakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast3żółtka jajżółtka jaj6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filet mignonsfilet mignons4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna0pęczki1 szklanka mocno upakowanych liści bazylii1 szklanka mocno upakowanych liści bazylii0pęczkiMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe2gałązkiświeży estragonświeży estragon2gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone4Batoniki toffi Heathposiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku4Batoniki toffi Heathposiekany czosnekposiekany czosnek8ząbki czosnku, lekko zmiażdżoneząbki czosnku, lekko zmiażdżone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy12 łyżeczki czosnku w proszkukażda sól koszerna i świeżo zmielony pieprzkażda sól koszerna i świeżo zmielony pieprz4krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna3ciała homarów, oczyszczone ze skrzeliciała homarów, oczyszczone ze skrzeli3kilogramygotowane homary Maine, mięso ogona i pazura usunięte (rezerwa na sos Termidor)gotowane homary Maine, mięso ogona i pazura usunięte (rezerwa na sos Termidor)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala0Batoniki toffi HeathStarta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do smażeniaOliwa z oliwek, do smażenia1cebula pokrojona w średnią kostkęcebula pokrojona w średnią kostkę4Batoniki toffi Heathpopękany czarny pieprzpopękany czarny pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszalotka pokrojona w kostkęszalotka pokrojona w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło niesolonemasło niesolone1biała cebula, pokrojona w 1/4 cala kostkębiała cebula, pokrojona w 1/4 cala kostkę1Średnia żółta cebula, posiekanapiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)4Ziemniaki Yukon goldZiemniaki Yukon gold

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Regnard Grand Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 49 dolarów za butelkę.
Regnard Grand Chablis
Regnard Grand Chablis
Żółty kolor z zielonymi pasemkami. Owocowy bukiet zarówno wyrazisty, jak i przypominający białe owoce (brzoskwinie) wsparte nutami mineralnymi. Podniebienie jest świeże i doskonale zrównoważone między tłuszczem a kwasowością. Wykończenie jest mineralne i gourmand.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn