Thermidor Homara
Homar Thermidor może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żywe homary, średnio wytrawne sherry, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Thermidor Homara, Thermidor Homara, oraz Homar z masłem Thermidor dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zanurz homary głową w 8-litrowym garnku z wrzącą, osoloną wodą*. Luźno przykryć garnek i gotować homary na umiarkowanie wysokim ogniu 9 minut od czasu wejścia do wody, a następnie przenieść szczypcami do zlewu do ostygnięcia.
Kiedy homary są wystarczająco fajne, aby sobie poradzić, odkręć pazury i złamać je, a następnie usuń mięso. Połówki homarów przekrój wzdłuż nożycami kuchennymi, zaczynając od końca ogona, a następnie usuń mięso ogonowe, zachowując muszle.
Pokrój całe mięso homara na kawałki 1/4 cala. Wszelkie pozostałe wnętrzności homara należy wyrzucić, a następnie wypłukać i osuszyć muszle.
Rozgrzać masło w 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować grzyby, mieszając, aż płyn, który wydzielają grzyby, odparuje i zaczną brązowieć, około 5 minut.
Dodaj mięso homara, paprykę, sól i pieprz i zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Gotować, potrząsając patelnią delikatnie, 1 minuta.
Dodaj 1 łyżkę Sherry i 1/2 szklanki gorącej śmietany i gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Żółtka i pozostałą łyżkę Sherry ubić w małej misce. Powoli wlać pozostałą 1/2 szklanki gorącej śmietany do żółtek, stale ubijając i przenieść do małego ciężkiego rondla. Gotować krem na bardzo małym ogniu, stale ubijając, aż lekko zgęstnieje i rejestruje 71° na termometrze natychmiastowego odczytu.
Dodaj krem do mieszaniny homara, delikatnie mieszając.
Ułóż skorupy homara, pokrój boki w górę, w płytkiej patelni do pieczenia i łyżka homara z odrobiną sosu do muszli. Homary Broil 6 cali od ciepła do złotego brązu, 4 do 5 minut.
Pozostały sos podawać z boku.
* Podczas solenia wody do gotowania należy użyć 1 łyżki soli na każde 4 ćwiartki wody.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 52 dolarów.
![Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru]()
Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru
"Chablis leży w północnej części Burgundii, w połowie drogi między Dijon a Paryżem. Z Chardonnay uprawia się około 3500 hektarów (w tym 856 ha Premiers i Grands crus). Winnice Premier Cru stanowią 20% całkowitej wielkości burgundzkich winnic Premier Cru. Istnieje 40 "klimatów" premiers Crus, wśród których "Montée de tonnerre". Porada serwowania: sałatki mieszane, sałatka soja, tempura warzywna, owoce morza, sushis, nems, cheviche, tatar z łososia, kuchnia wegetariańska : tarta warzywna, koper włoski, placki z cukinii, zapiekanka warzywna, makaron wok, wegański burger, fish & chips, chicken yakitori, escargots, oeuf en meurette, żabie udka z pietruszką, kozi ser.