The Ultimate Ratatouille
Ostateczny Ratatouille może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 3,61 zł / porcja, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 295 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, splash ocet balsamiczny, liście z 1/2 pęczka bazylii i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż duży talerz z ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać 1/3 szklanki oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj bakłażana, obficie doprawić solą i pieprzem, i niech gotować przez 10 do 12 minut, aż bakłażan będzie miękki i zwiędnie.
Wyjmij bakłażana z patelni i na talerz, aby odcedzić. Następny przystanek, cukinia: gotować w ten sam sposób w 1/4 szklanki oleju, a następnie dodać go do półmiska z bakłażanem.
Dodaj kolejną 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelnię, a następnie anchois, cebula, czosnek i zioła. Gotować przez 5 do 7 minut, aż cebula się ładnie i karmelizowane.
Dodaj pomidory i gotować, że w dół przez 10 do 12 protokół, aż pulpy. Powrót bakłażan i cukinia na patelnię, crack otworzyć chile, i dodać, że zbyt. Doprawić solą i pieprzem i niech ratatouille gotować powoli przez około 20 minut, aż mieszanina jest miękka, papkowata i soczysta; chcesz, aby wszystkie smaki się połączyły. Wymieszać z octem i ostudzić do temperatury pokojowej.