The ultimate makeover: Thai green chicken curry

The ultimate makeover: Thai green chicken curry
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Ostateczny makeover: Thai zielony Kurczak curry może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 28g białka, oraz 29g tłuszczu. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Mieszanka Chilli, fasolka szparagowa, olej słonecznikowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 109 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Spróbuj Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Thai Green Chicken Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na pastę curry, drobno posiekać łodygi kolendry i umieścić je w mini mikserze żywności lub mały robot kuchenny z szalotki, trawa cytrynowa, czosnek i imbir. Pulsuj, aż będzie gładko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Eliksir GEliksir G
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj Chilli, bazylia, trzyczęści liści kolendry, mielony kminek, kolendra, pieprz, liście limonki i sok z limonki, a następnie pulse ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
Liście LimonkiLiście Limonki
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
3
Wymieszać w oleju i odstawić. Zużyjesz tylko połowę tej pasty, resztę możesz schłodzić przez kilka dni lub zamrozić nawet na miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
W przypadku curry rozgrzać olej w nieprzywierającym woku lub głębokiej patelni, wymieszać połowę pasty curry, a następnie smażyć przez 1 min. Wstrząśnij mlekiem kokosowym w puszce, Otwórz, a następnie wlej dwie trzecie do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Pozostawić na 4-5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się i lekko zgęstnieje.
6
Wrzucamy kurczaka, następnie smażymy przez 1-2 min, aż nie będzie już różowy. Wymieszać z sosem rybnym i cukrem, a następnie wlać resztę mleka kokosowego, aby uzyskać cieńszy, kremowy sos. Zmniejsz ogień, dodaj liście limonki, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aby delikatnie zakończyć gotowanie kurczaka. Może być zamrożony w tym momencie do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
7
Podczas gdy kurczak simmers, paruj mangetout i fasolę przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
8
Curry podawać w miseczkach z kilkoma warzywami ułożonymi na wierzchu (resztę podawać osobno) wraz z dymką i resztą liści kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Podawać z miseczką tajskiego pachnącego ryżu i limonki do wyciskania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem do zielonego kurczaka Curry. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn