The ultimate makeover: Risotto z squashem i szałwią

The ultimate makeover: Risotto z squashem i szałwią
Ostateczny makijaż: Risotto z squash & sage może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 3,57 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 633 kalorie. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 76 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cebuli, bulion warzywny o niskiej zawartości soli, borowiki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Risotto Z Kabaczkiem I Szałwią, Risotto Z Dyni Z Szałwią, oraz Risotto z dyni i szałwii.

Instrukcje

1
Połowę squasha wzdłuż, a następnie zgarnąć nasiona. Obrać, a następnie pokroić miąższ na około 2,5 cm kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
2
Wlać wywar na patelnię, dodać porcini, a następnie doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Rozgrzej 2 łyżki oleju na ciężkiej, szerokiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać cebulę, czosnek, szałwię, tymianek i Kabaczek, następnie delikatnie smażyć przez około 10 minut, aż Kabaczek będzie prawie miękki, mieszając od czasu do czasu, więc nie przykleja się ani nie pali. Na średnim ogniu przełóż ryż do squasha. Mieszaj przez 3-4 minuty, aby grzać bez zabarwienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5
Wlać wino i wszystko mieszać przez 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Zacznij dodawać gorący zapas (pozostawiając porcini) ten proces powinien trwać 18-20 minut, więc włącz timer, jeśli to pomoże. Wymieszaj 1 chochle i wyreguluj ciepło tak, aby się gotowało. Ciągle mieszając i skrobając po bokach. Gdy pierwsza partia wywaru zostanie wchłonięta, dodaj kolejną chochlę, nadal mieszając, aby risotto było kremowe. Kontynuuj dodawanie i mieszanie w kadzi bulionu, ponieważ każda poprzednia jest wchłaniana (jest gotowa na więcej, gdy przeciągniesz łyżkę na dno patelni i pozostawia wyraźną linię).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
W miarę jak wchodzi ostatni wywar (trzymaj trochę z tyłu) sprawdź, czy ryż jest gotowy, powinien być miękki z odrobiną żucia w środku i płynem konsystencyjnym. Doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Zdejmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodać odrobinę wywaru, aby risotto było wilgotne, rozsypać natkę pietruszki i połowę parmezanu, następnie łyżkę mascarpone. Z pokrywką odstawić risotto na 3-4 minuty, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
10
W międzyczasie rozgrzej pozostały olej na małej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodać liście szałwii, następnie smażyć przez kilka sekund, aż zacznie kolorować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
12
Przełożyć na papier kuchenny łyżką szczelinową, aby osuszyć. Łyżka risotto do misek, następnie rozsypać resztę parmezanu i chrupiące liście szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje ulubione Risotto. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn