The ultimate makeover: Risotto z squashem i szałwią
Ostateczny makijaż: Risotto z squash & sage może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 3,57 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 633 kalorie. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 76 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cebuli, bulion warzywny o niskiej zawartości soli, borowiki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Risotto Z Kabaczkiem I Szałwią, Risotto Z Dyni Z Szałwią, oraz Risotto z dyni i szałwii.
Instrukcje
Połowę squasha wzdłuż, a następnie zgarnąć nasiona. Obrać, a następnie pokroić miąższ na około 2,5 cm kawałki.
Wlać wywar na patelnię, dodać porcini, a następnie doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Rozgrzej 2 łyżki oleju na ciężkiej, szerokiej patelni.
Dodać cebulę, czosnek, szałwię, tymianek i Kabaczek, następnie delikatnie smażyć przez około 10 minut, aż Kabaczek będzie prawie miękki, mieszając od czasu do czasu, więc nie przykleja się ani nie pali. Na średnim ogniu przełóż ryż do squasha. Mieszaj przez 3-4 minuty, aby grzać bez zabarwienia.
Wlać wino i wszystko mieszać przez 1 min.
Zacznij dodawać gorący zapas (pozostawiając porcini) ten proces powinien trwać 18-20 minut, więc włącz timer, jeśli to pomoże. Wymieszaj 1 chochle i wyreguluj ciepło tak, aby się gotowało. Ciągle mieszając i skrobając po bokach. Gdy pierwsza partia wywaru zostanie wchłonięta, dodaj kolejną chochlę, nadal mieszając, aby risotto było kremowe. Kontynuuj dodawanie i mieszanie w kadzi bulionu, ponieważ każda poprzednia jest wchłaniana (jest gotowa na więcej, gdy przeciągniesz łyżkę na dno patelni i pozostawia wyraźną linię).
W miarę jak wchodzi ostatni wywar (trzymaj trochę z tyłu) sprawdź, czy ryż jest gotowy, powinien być miękki z odrobiną żucia w środku i płynem konsystencyjnym. Doprawić pieprzem.
Zdejmij patelnię z ognia.
Dodać odrobinę wywaru, aby risotto było wilgotne, rozsypać natkę pietruszki i połowę parmezanu, następnie łyżkę mascarpone. Z pokrywką odstawić risotto na 3-4 minuty, aby odpocząć.
W międzyczasie rozgrzej pozostały olej na małej patelni.
Dodać liście szałwii, następnie smażyć przez kilka sekund, aż zacznie kolorować.
Przełożyć na papier kuchenny łyżką szczelinową, aby osuszyć. Łyżka risotto do misek, następnie rozsypać resztę parmezanu i chrupiące liście szałwii.