The Ultimate Linguine with Clam Sauce

The Ultimate Linguine with Clam Sauce
Ostateczny Linguine z sosem Małży wymaga o 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 28g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.39 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz do 6 filetów anchois, liści tymianku, soku z małży i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Linguine z sosem z małży, Linguine z sosem z czerwonych Małży, oraz Linguine z sosem z czerwonych Małży.

Instrukcje

1
Ten sos może być wykonany z pomidorami lub bez. Jeśli używasz pomidorów w sosie, zdobądź skórki na dnie pomidorów dużym X, uważając, aby nie przeciąć głębiej niż skóra. Doprowadzić mały garnek wody do toczenia wrzenia, dodać pomidory i gotować 1 minutę, a następnie usunąć z rowkiem łyżką lub szczypcami, ostudzić minutę lub 2, aż będzie można obsłużyć, następnie obrać skórę i pokroić pomidora na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Umieść małże, Wino i sok z małży w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować 8 do 10 minut, aby otworzyć muszle Małży. Wyjąć małże i przeciąć je, umieścić w pojemniku do przechowywania żywności i całkowicie ostudzić. Przechowywać małże w lodówce do momentu ich użycia. Odcedzić bulion i zapas, wytrzeć garnek i powrócić do ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
W międzyczasie zrobić pastę z owoców morza, dodając czerwoną cebulę, paprykę chile, skórkę z cytryny, czosnek, tymianek, pietruszkę i liście laurowe do robota kuchennego i posiekać pulsacyjnie na grubą, ale drobno posiekaną, nakrapianą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Podgrzać około 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 4 obroty patelni, w garnku z małż na średnim lub średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać filety anchois i stopić je w oleju, 1 minutę lub tak, a następnie dodać pastę i wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka SzparagowaGotowa Fasolka Szparagowa
Cienki-Cienki-
6
Dodaj zarezerwowany czas i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Dodaj pomidory, gotuj na wolnym ogniu 5 minut, a następnie całkowicie ostudź sos i przechowuj do przygotowania posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Aby służyć, przynieś duży garnek wody do zagotowania makaronu. Słoną wodą i ugotować makaron do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
W międzyczasie podgrzej sos na średnim ogniu. Gdy makaron został upuszczony do gotowania, wymieszać małże do sosu i dusić kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Dodaj chochlę wody do gotowania skrobi do sosu i wrzucić z makaronem 1 do 2 minut na smaki połączyć i wchłonąć do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn