The Ultimate Caramel Apple Pie

The Ultimate Caramel Apple Pie
Przepis The Ultimate Caramel Apple Pie jest gotowy w około 2 godziny i 10 minut i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 828 kalorii. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz wino, lodowatą wodę, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Halloween. 661 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to The Ultimate Caramel Apple Pie, Jabłkowe batoniki owsiane z sosem cynamonowo-karmelowym {i niesamowity karmelowy dip jabłkowy!}, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Aby ciasto, mąkę i sól połączyć w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Kawałki zimnego masła kroimy blenderem do ciast, trochę na raz, aż ciasto będzie przypominało mąkę kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodajemy żółtko i lodowatą wodę, miksujemy na chwilę, aby ciasto się ze sobą połączyło i zwilżyć. Uważaj, aby nie przepracować ciasta. Uformuj ciasto w kulkę, zawiń szczelnie w folię i pozostaw w lodówce na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Podczas gdy ciasto odpoczywa, przygotuj nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
7
Aby zrobić sos karmelowy: umieścić cukier i wodę w małym garnku i gotować, bez mieszania, na średnim ogniu, aż cukier stopi się i karmelizuje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Wyjmij garnek z palnika i powoli dodaj śmietanę i wino. Może pękać i pluć, więc bądź ostrożny. Gdy sos się uspokoi, przywróć go do ognia, dodaj fasolkę wanilii i podgrzewaj powoli, aż wino i karmel będą gładkie i nadal powoli gotować, aż zmniejszą się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Zdjąć z ognia i ostudzić, aż zgęstnieje.
10
Napełnij dużą miskę zimną wodą i wyciśnij sok z cytryny. Jabłka obrać nożem do parkowania, przeciąć na pół, a rdzeń usunąć kulką melona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MelonMelon
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Włożyć połówki jabłek do wody z cytryną (dzięki temu nie będą brązowe). Jabłka wrzucić z mąką i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12
Wyjmij ciasto z lodówki, rozpakuj plastik i przetnij kulkę na pół. Zawiń i wróć 1 kulki do lodówki, aż będą gotowe do górnej skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
13
Pozostaw ciasto na blacie przez 15 minut, aby było wystarczająco giętkie, aby rozwałkować. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni w 12-calowe koło. Ostrożnie rozwałkuj ciasto na kołek i połóż je w 10-calowej szklanej patelni. Wciśnij ciasto na patelnię, aby ciasno pasowało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Pokrój kilka jabłek na raz za pomocą mandoliny lub bardzo ostrego noża. Jabłka muszą być cienko pokrojone, aby podczas pieczenia ciasta zapadały się jedna na drugiej bez kieszeni powietrznych. To sprawia, że gęsty, mięsisty szarlotka. Dno ciasta przykryć warstwą jabłek, przetrzeć plastry, aby nie było luk. Chochla około 2 uncji schłodzonego czerwonego wina sosem karmelowym równomiernie na plastry jabłka. Powtarzaj warstwy, aż ciasto będzie lekko przepełnione i wypukłe na górze; jabłka skurczą się, gdy ciasto gotuje. Jabłka udekorować kawałkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
ChochlaChochla
16
Teraz rozwałkuj drugą kulkę ciasta, tak jak pierwszą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
17
Posmaruj dolną wargę ciasta z odrobiną ubitego białka, aby utworzyć pieczęć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
18
Na wierzchu ciasta ułożyć kółko i nożyczkami kuchennymi odciąć wystający nadmiar z otoczenia ciasta. Zagniatać krawędzie ciasta wraz z palcami, aby szczelnie uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
19
Pokrój szczeliny w górnej części ciasta, aby para mogła uciec podczas pieczenia.
20
Umieść ciasto na tacy z blachy i namiot z kawałkiem folii aluminiowej, aby skórka nie gotowała się szybciej niż jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
21
Szarlotkę karmelową piec przez 25 minut na środkowym stelażu. W małej misce, połączyć pozostałe 1/4 szklanki cukru ze świeżo startym cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
22
Zdjąć folię z ciasta i posmarować wierzch pozostałym białkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
23
Posypać równomiernie cukrem cynamonowym i powrócić do piekarnika. Kontynuuj piec przez kolejne 25 minut, aż ciasto będzie złote i bulgocze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
24
Pozwól szarlotce odpocząć w temperaturze pokojowej przez co najmniej 1 godzinę, aby pektyna owocowa się żelowała i ustawiała; w przeciwnym razie ciasto rozpadnie się po pokrojeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pektyna OwocowaPektyna Owocowa
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn