The Nasty Bits: Beef Tendon

The Nasty Bits: Beef Tendon
Nasty Bits: ścięgno wołowe może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 221 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, olej chili, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 74 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj The Nasty Bits: Cod Milt, The Nasty Bits: Pig ' s Head, oraz Nasty Bits: Sopaipillas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spłucz Ścięgna Wołowe pod zimną bieżącą wodą; następnie umieść w misce we wkładce do parownika wraz z 1/4 szklanki sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodaj pół szklanki lub wody, aby częściowo pokryć ścięgna. Doprowadzić wodę do wrzenia; następnie zmniejszyć do stałej dusić i gotować przez 4 godziny. (Jeśli masz Szybkowar, możesz skrócić czas gotowania na parze o połowę, w sumie przez dwie godziny gotowania zamiast czterech.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
3
W razie potrzeby dodaj dodatkową wodę, aby dno garnka nie wyschło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Usunąć ścięgna z garnka i odstawić gotującą się ciecz do innego użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Niech ścięgna ostygną do temperatury pokojowej; następnie przechowywać w lodówce, aż ścięgna będą całkowicie jędrne.
6
Cienko pokroić ścięgna w plasterki 1/8 cala. (Gotowane ścięgna mogą być przechowywane w lodówce przez tydzień lub dłużej, więc można pokroić tyle lub tak mało trzeba za każdym razem.)
7
Wymieszać ścięgna z sosem sojowym, octem, cukrem, solą i olejem chili. Najlepiej odstawić danie na co najmniej 2 godziny w temperaturze pokojowej, aby plastry ścięgna w pełni wchłonęły smaki dressingu. Po 2 godzinach posmakuj plasterek ścięgna i dodaj więcej przypraw, w razie potrzeby. Wrzucić posiekaną kolendrę i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Olej ChiliOlej Chili
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Podawać jako zimne danie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn