The Nasty Bits: Beef Tendon
Nasty Bits: ścięgno wołowe może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 221 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, olej chili, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 74 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj The Nasty Bits: Cod Milt, The Nasty Bits: Pig ' s Head, oraz Nasty Bits: Sopaipillas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłucz Ścięgna Wołowe pod zimną bieżącą wodą; następnie umieść w misce we wkładce do parownika wraz z 1/4 szklanki sosu sojowego.
Dodaj pół szklanki lub wody, aby częściowo pokryć ścięgna. Doprowadzić wodę do wrzenia; następnie zmniejszyć do stałej dusić i gotować przez 4 godziny. (Jeśli masz Szybkowar, możesz skrócić czas gotowania na parze o połowę, w sumie przez dwie godziny gotowania zamiast czterech.)
W razie potrzeby dodaj dodatkową wodę, aby dno garnka nie wyschło.
Usunąć ścięgna z garnka i odstawić gotującą się ciecz do innego użycia.
Niech ścięgna ostygną do temperatury pokojowej; następnie przechowywać w lodówce, aż ścięgna będą całkowicie jędrne.
Cienko pokroić ścięgna w plasterki 1/8 cala. (Gotowane ścięgna mogą być przechowywane w lodówce przez tydzień lub dłużej, więc można pokroić tyle lub tak mało trzeba za każdym razem.)
Wymieszać ścięgna z sosem sojowym, octem, cukrem, solą i olejem chili. Najlepiej odstawić danie na co najmniej 2 godziny w temperaturze pokojowej, aby plastry ścięgna w pełni wchłonęły smaki dressingu. Po 2 godzinach posmakuj plasterek ścięgna i dodaj więcej przypraw, w razie potrzeby. Wrzucić posiekaną kolendrę i zieloną cebulę.
Podawać jako zimne danie.