Thai Spring Beef Stir-Fry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele azjatyckich receptur, więc dać Thai Spring Beef Stir-Fry spróbować. To danie główne ma 223 kalorie, 24g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Wiosna. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać groszek snap, top okrągły stek z polędwicy, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, Wołowina i kapusta Stir Fry, oraz Stir-Fry z wołowiną i brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sok z limonki, wodę i kolejne 4 składniki (przez pieprz) w filiżance; odstawić.
Podgrzej dużą, ciężką patelnię (taką jak żeliwo) na dużym ogniu; lekko pokryć sprayem do gotowania. Pracując partiami, jeśli to konieczne, dodaj stek do gorącej patelni w jednej warstwie; gotować, bez obracania, aż zbrązowieje z 1 strony i prawie całkowicie ugotowane (1-2 minuty).
Rozgrzać olej na patelni na dużym ogniu.
Dodać groszek snap i gotować do jasnozielonego i zaczyna się blister (2-3 minuty).
Dodaj jalapeo, orzeszki ziemne, zarezerwowane wołowiny (z sokami), i zarezerwowany sos do patelni; gotować, aż wołowina jest zrobione (o 1 minutę). Wrzuć z miętą.
Podawać na brązowym ryżu, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier