Thai Shrimp Curry
Thai Shrimp Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 271 kalorii, 26g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kolendra, krewetki, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Thai Shrimp Curry, Thai Shrimp Curry, oraz Thai Red Curry Shrimp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną w plasterki cebulę; smażyć na miękko i zaczynać na brązowo, o 4 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj zieloną cebulę i pastę curry; mieszaj do pachnącego, około 1 minuty.
Dodaj mleko kokosowe, bulion z kurczaka, sos rybny i cukier; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj pomidory i gotuj 2 minuty.
Dodaj krewetki i gotować tylko do nieprzezroczyste w Centrum, często mieszając, o 3 protokół.
Curry przenieść do dużej płytkiej misce.
Podawać, przechodząc kliny wapna osobno.
* Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach.