Thai Red Curry Shrimp
Thai Red Curry Shrimp może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, mleko kokosowe, sos rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż jaśminowy można śledzić to danie główne z Wegański Pudding Ryżowy Migdałowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tajskie czerwone Curry z warzywami, Thai Red Curry Shrimp, oraz Thai Shrimp Curry.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki zagotować w rondlu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut. Puch z widelcem.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj krewetki; smażyć 3 minuty lub do czasu zakończenia.
Wyjmij krewetki z patelni; utrzymuj ciepło. Łyżka kremu kokosowego (grubą część od góry puszki) do patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Dodać pastę curry; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie wyparuje, stale mieszając.
Wymieszać z pozostałym mlekiem kokosowym, sosem rybnym i cukrem. Zmniejszyć ogień do średniej; dusić 10 minut lub aż sos zgęstnieje, często mieszając.
Dodać paprykę; wrzucić do herbu. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 5 minut lub aż ostry-przetargu.
Dodaj krewetki; gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego.
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z limonki. Łyżka 1 Puchar ryżu na każdym z 4 talerzy; góry każdej porcji z 1 Puchar mieszanki krewetek.