Thai Red Curry Mac ' N ' Cheese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Za 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 649 kalorii, 27g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 771 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz pod ręką śmietanę, masło, makaron łokciowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Tajskie czerwone curry, jak zrobić warzywa Tajskie czerwone curry, Tajskie Czerwone Curry, oraz Tajskie czerwone curry.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku sera mac 'n': zagotuj 4 litry wody w dużym garnku. Sól obficie, a następnie dodaj makaron i gotuj do instrukcji w pudełku, zwykle od 6 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Odpływ.
4
W innym dużym garnku rozpuść masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
5
Ubij mąkę i kontynuuj ubijanie, aż pogłębią kolor i uwolnią lekki przypieczony aromat, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Ubij tajską czerwoną pastę curry, a po całkowitym połączeniu wlej mleko i śmietanę (lub całe mleko, jeśli używasz). Doprowadzić do wrzenia, ciągle ubijając, a następnie zagotować. Dusić, aż masa zgęstnieje, od czasu do czasu ubijając, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tajska Czerwona Pasta Curry
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Wyłączyć ogień, wymieszać sery i mieszać, aż się rozpuści.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Dodaj makaron i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
9
Włącz brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
10
Do posypania miękiszu: wrzucić panko z roztopionym masłem i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
1
Wlej ser mac 'n' do naczynia żaroodpornego bezpiecznego dla brojlerów, posyp mieszanką miękiszu chleba i smaż, aż się zrumieni, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Curry działa naprawdę dobrze z Rieslingiem, Gruener Veltliner i musującym różem. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest dr Thanisch Graacher Himmelreich Spatlese Riesling. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Dr Thanisch Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
Graach to doskonała Wioska Winiarska w samym sercu Środkowej Mozeli. Strome zbocza winnicy Graacher Himmelreich wychodzą na południowy zachód. Są sadzone wyłącznie z Rieslingiem.Nos ma słodką kwiatową jakość plummerii, świeżą brzoskwinię z nutą benzyny, która jest powszechna w niemieckich winach. Często im więcej lat ma niemieckie wino, tym silniejszy jest charakter benzyny. Nie ma nic złego w winach o tym aromacie. Ten rocznik z 2003 roku pokazuje tylko lekko-średni aromat benzyny. Pełne charakteru podniebienie Himmelreich Spätlese to wspaniała mieszanka brzoskwini, miodu i mango. Średnia waga kusząco współgra z drobno związaną kwasowością.