Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Thai Peanut Noodle Stir-Fry. Jedna porcja zawiera 564 kalorie, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 112 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka mielonego imbiru, cebuli, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest niesamowite. Spróbuj Simple Thai Peanut Noodle Stir Fry + Ekscytujące Wiadomości, Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, oraz 30-minutowy Pikantny Thai Peanut Chicken & Sweet Potato Noodle Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj spaghetti i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
3
W międzyczasie zmiksuj skrobię kukurydzianą do bulionu warzywnego, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Warzywny
Skrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Ubić masło orzechowe, sos sojowy, miód, brązowy cukier, olej sezamowy, mielony imbir i czerwony pieprz. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszaj sake i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W Proszku
Masło Orzechowe
Brązowy Cukier
Papryka Czerwona
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Miód
Japoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać czosnek i cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z brokułami, marchewką, czerwoną papryką i groszkiem cukrowym. Zmniejszyć ogień, przykryć i pary, aż warzywa będą miękkie, o 5 protokół. Wrzucić warzywa z sosem orzechowym i makaronem służyć.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.