Thai Chicken Barley Risotto

Thai Chicken Barley Risotto
Przepis Thai Chicken Barley Risotto jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 471 kalorii, 38g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Mieszanka bulionu z kurczaka mniej sodu, sól, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Podobne przepisy to Risotto z jęczmieniem, kurczakiem i grzybami, Prawie znane: medaliony z piersi kurczaka faszerowane na risotto z kapustą i jęczmieniem orzechowym, oraz Risotto Jęczmienne.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać 1/2 szklanki cebuli i 1 łyżka czosnku; podsmażyć 1 minutę. Wymieszać w jęczmieniu, 1/4 szklanki kolendry, sól, czarny pieprz, 1/2 szklanki bulionu, i jalapeos; doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 15 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4
Wymieszać sok i 5 kolejnych składników (sok przez pastę curry); odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
5
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj 1 szklanka cebuli, 1 łyżka czosnku, trawa cytrynowa, i imbir; podsmażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodaj kurczaka, papryka, i groszek; smażyć 2 protokół. Wymieszać mieszankę jęczmienia, mieszaninę soku i mleko; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 1/4 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
8
Każdą porcję posypać 1 łyżeczką orzechów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®

Składniki

2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwone paski paprykiczerwone paski papryki0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1porcja startego parmezanupółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana454papryka habanerofiliżanki rozdrobniona gotowana pierś z kurczaka (ofiliżanki rozdrobniona gotowana pierś z kurczaka (o411papryka habanerobeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendra, podzielonaposiekana świeża kolendra, podzielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostarty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir2Spód: okruszki z herbatników grahamczosnek mielony, podzielonyczosnek mielony, podzielony3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona cebula, podzielonaposiekana zielona cebula, podzielona2papryka jalapeño, sadzona i mielonapapryka jalapeño, sadzona i mielona1porcja startego parmezanuposiekana, obrana, świeża trawa cytrynowaposiekana, obrana, świeża trawa cytrynowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekkie mleko kokosowelekkie mleko kokosowe591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy4warzywo (np. szpinak)posiekane orzeszki ziemneposiekane orzeszki ziemne1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejęczmień perłowy niepoddany obróbce cieplnejjęczmień perłowy niepoddany obróbce cieplnej1warzywo (np. szpinak)czerwona pasta curryczerwona pasta curry2warzywo (np. szpinak)1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1porcja startego parmezanuolej sezamowy, podzielonyolej sezamowy, podzielony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek cukrowy, przyciętygroszek cukrowy, przycięty1porcja startego parmezanu1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn