Texas Beef Mostek Chili

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chili z mostkiem wołowym w Teksasie. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 827 kalorii, 58g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, grubą sól koszerną, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Texas-Style Chili z mostkiem, Texas BBQ Beef Mostek, oraz Mostek Wołowy W Stylu Teksańskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić chiles w średniej misce.
Zalać wystarczającą ilość wrzącej wody, aby przykryć. Moczyć, aż chiles zmiękną, co najmniej 30 minut i do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 177°. podsmaż boczek w ciężkim dużym garnku odpornym na piekarnik na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć.
Dodać cebulę. Zmniejszyć ogień do medium; przykryć i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Wołowinę posypać grubą solą i pieprzem.
Dodaj do garnka; wymieszać do herbu. Odstawić.
Odcedzić chiles, rezerwując moczenie cieczy.
Umieścić chiles w blenderze.
Dodaj 1 szklankę płynu do namaczania, czosnek, chili w proszku, nasiona kminku, oregano, kolendra i 1 1/2 łyżeczki grubej soli; blend do puree, dodając więcej płynu do namaczania przez 1/4 garści kubków, jeśli jest bardzo gęsty.
Wlać puree na mostek w garnku.
Dodaj pomidory z sokami, piwo, zielone chiles i łodygi kolendry. Wymieszać, aby równomiernie pokryć.
Przynieś chili na wolnym ogniu. Przykryć i wstawić do piekarnika. Gotować 2 godziny. Odkryj i gotuj, aż wołowina będzie prawie miękka, około 1 godziny.
Dodać squash; wymieszać, aby płaszcz. Piecz uncovered aż wołowina i squash są miękkie, dodając więcej moczenia płynu w razie potrzeby, aby utrzymać mięso pokryte, o 45 minut dłużej. Doprawić chili do smaku solą i pieprzem. Garnek przechylamy i odstawiamy tłuszcz z powierzchni sosu. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Chłodny 1 godzina. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled.
Ozdoby: Ustaw ozdoby w oddzielnych naczyniach. Rozgrzej chili na małym ogniu. Chochle chili do misek i podawać.* Dostępne w wielu supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach łacińskich.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Casteller Cava Rosado. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Casteller Cava Rosado]()
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Starzone przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie dostarcza smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze pasuje do większości tapas, oprócz świeżych owoców, tarty jagodowe i miękkie, kremowe sery. Ma więcej niż wystarczająco stylu i substancji, aby być doskonałym aperitifem sam w sobie.