Tex-Mex Calzones
Tex-Mex Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 27g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz chili w proszku, paprykę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Hamburgery Tex-Mex, Tex-Mex Posiekana Sałatka Z Kurczaka, oraz Kremowa Sałatka Makaronowa Tex-Mex.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać mielonego indyka na patelnię; gotować 3 protokół, mieszając do kruszonki.
Dodaj cebulę i dalej 5 składników (przez czosnek) na patelnię; gotować 4 minut lub aż warzywa będą chrupiące-delikatne, mieszając mieszaninę od czasu do czasu.
Wyjąć mieszankę z indyka z ognia; wymieszać z salsą.
Rozwałkować ciasto; podzielić na 4 równe porcje.
Zwiń każdą porcję w prostokąt 6 x 4 cale. Pracując z jednym prostokątem na raz, łyżka około 1/2 szklanki mieszaniny indyka z jednej strony ciasta. Top z 3 łyżki sera; złożyć ciasto na mieszaninę indyka, i nacisnąć krawędzie razem z widelcem do uszczelnienia.
Umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i mieszaniną indyka.
Piec w 425 przez 12 minut lub aż zbrązowieje.
Podawać z kwaśną śmietaną.
Połączyć 1 (15-uncja) może wypłukane i odsączone czarna fasola, 1 szklanka ćwiartki pomidory cherry, 1/2 szklanki posiekanej czerwonej cebuli,1/4 szklanki posiekanego selera, 2 łyżki świeżego soku z limonki, 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry i 1 łyżka oliwy z oliwek w średniej misce; wrzucić dobrze do herbu.