Terrine de Legumes (pasztet warzywny )

Terrine de Legumes (pasztet warzywny )
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Terrine de strączkowe (pasztet warzywny ) spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 255 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, kozie mleko, sos tabasco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pasztet Curry En Terrine, Pstrąg czerwony i skórki z warzyw z kremem czosnkowym-Pelures de légumes, truite rosée et sa crème d ' Ail, oraz Bulion warzywny i minestrone-Le bouillon de légumes et la minestrone.

Instrukcje

1
Grillowanie szparagów: przyciąć około 2 cale od korzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
2
Posmaruj gorącą patelnię olejem. Szparagi lekko posmarować silikonową szczoteczką i położyć na patelni. Gotować, aż pojawi się grill znaków (około 2-3 minut z każdej strony) na średnim ogniu. Nie przegotować; powinien być nadal przetargu i chrupiące i nie mushy lub miał wyczerpane wszystkie zdrowe składniki odżywcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Zdjąć z patelni. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.Gotowanie marchwi: w małym garnku dodaj marchew i 2 szklanki wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gotować około 30 minut. Gdy płyn odparuje, należy sprawdzić doneness (dodać więcej wody i gotować nieco dłużej, jeśli marchewki nie są zmiękczone). Gotowanie grzybów crimini: w patelni nieprzywierającej rozgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodać czosnek i gotować na wysokim ogniu, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Dodać grzyby i gotować przez kolejne 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6
Dodać 2 łyżki natki pietruszki. Odstawić. Przygotowanie galaretki wegetariańskiej terryny: rozpuścić agar agar w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgarAgar
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
7
Do patelni z sosem wlać płyn agarowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgarAgar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Ciepło, stale mieszając drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia, a następnie natychmiast obniżyć do średniego. Mieszaj, aby uzyskać równomierny, gładki efekt texture.In Inna patelnia, podgrzej kozie mleko, aż dojdziesz do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KozieMleko Kozie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać agar płyn agarowy. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgarAgar
10
Dodać krem kokosowy, a następnie obniżyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
1
Posmaruj formę (patrz porady) zimną wodą i ułóż plastikową owijką, aby ułatwić odformowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Do formy wlać kadzi mieszanki mleka koziego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KozieMleko Kozie
3
Dodać suszone na słońcu pomidory, przykryć kolejną kadzi mieszanki mleka koziego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Mleko KozieMleko Kozie
4
Pozostawić pierwszą warstwę na około 2-3 minuty, a następnie dodać pokrojoną mozzarellę. Gdy wierzch jest trochę lepki w dotyku, ale płyn nie osiągnął konsystencji żelu, powtórz tę samą procedurę z marchewką, a następnie grzybami crimini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj warstwę grillowanych szparagów (ja na przemian włócznie i łodygi z każdej strony formy, aby tekstura była równa). Przykryć mieszanką mleka koziego. Zakończ czarną soczewicą i 2 łyżkami natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarna SoczewicaCzarna Soczewica
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Mleko KozieMleko Kozie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6
Dodaj kolejną warstwę mieszanki mleka koziego. Ważne jest, aby odczekać wystarczająco dużo czasu między każdą warstwą, aby warstwy wiązały się ze sobą bez mieszania ze sobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KozieMleko Kozie
7
Pozostałą mieszankę mleka koziego wymieszaj z sosem Tabasco( jeśli jest używany); stworzy to ładny wir jako wykończenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Mleko KozieMleko Kozie
8
Nalej ostatnią warstwę.
9
Pozwól wegetariańskiej terrine ustawić w temperaturze pokojowej, aż będzie całkowicie chłodny.Przykryć folią i umieścić w lodówce na co najmniej 2-3 godziny, najlepiej na noc.Kiedy będziesz gotowy do podania, delikatnie odformuj terrine, przesuwając nóż wokół wewnętrznej ściany formy. Odwróć formę na długi talerz i delikatnie zdejmij plastikową wkładkę.Gdy będziesz gotowy do podania, pokrój na plasterki ostrym nożem. Łyżka pikantnej pietruszki vinaigrette (przepis poniżej) i top z pieczonych kasztanów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczone KasztanyPieczone Kasztany
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Dekoruj listkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
11
Podawać schłodzone. Bon apptit!

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia19
Magazyn