Terrine de Legumes (pasztet warzywny )
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Terrine de strączkowe (pasztet warzywny ) spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 255 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, kozie mleko, sos tabasco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pasztet Curry En Terrine, Pstrąg czerwony i skórki z warzyw z kremem czosnkowym-Pelures de légumes, truite rosée et sa crème d ' Ail, oraz Bulion warzywny i minestrone-Le bouillon de légumes et la minestrone.
Instrukcje
Grillowanie szparagów: przyciąć około 2 cale od korzenia.
Posmaruj gorącą patelnię olejem. Szparagi lekko posmarować silikonową szczoteczką i położyć na patelni. Gotować, aż pojawi się grill znaków (około 2-3 minut z każdej strony) na średnim ogniu. Nie przegotować; powinien być nadal przetargu i chrupiące i nie mushy lub miał wyczerpane wszystkie zdrowe składniki odżywcze.
Zdjąć z patelni. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.Gotowanie marchwi: w małym garnku dodaj marchew i 2 szklanki wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gotować około 30 minut. Gdy płyn odparuje, należy sprawdzić doneness (dodać więcej wody i gotować nieco dłużej, jeśli marchewki nie są zmiękczone). Gotowanie grzybów crimini: w patelni nieprzywierającej rozgrzać olej.
Dodać czosnek i gotować na wysokim ogniu, aż pachnące.
Dodać grzyby i gotować przez kolejne 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać 2 łyżki natki pietruszki. Odstawić. Przygotowanie galaretki wegetariańskiej terryny: rozpuścić agar agar w wodzie.
Do patelni z sosem wlać płyn agarowy.
Ciepło, stale mieszając drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia, a następnie natychmiast obniżyć do średniego. Mieszaj, aby uzyskać równomierny, gładki efekt texture.In Inna patelnia, podgrzej kozie mleko, aż dojdziesz do wrzenia.
Dodać agar płyn agarowy. Dobrze wymieszać.
Dodać krem kokosowy, a następnie obniżyć ogień.
Posmaruj formę (patrz porady) zimną wodą i ułóż plastikową owijką, aby ułatwić odformowanie.
Do formy wlać kadzi mieszanki mleka koziego.
Dodać suszone na słońcu pomidory, przykryć kolejną kadzi mieszanki mleka koziego.
Pozostawić pierwszą warstwę na około 2-3 minuty, a następnie dodać pokrojoną mozzarellę. Gdy wierzch jest trochę lepki w dotyku, ale płyn nie osiągnął konsystencji żelu, powtórz tę samą procedurę z marchewką, a następnie grzybami crimini.
Dodaj warstwę grillowanych szparagów (ja na przemian włócznie i łodygi z każdej strony formy, aby tekstura była równa). Przykryć mieszanką mleka koziego. Zakończ czarną soczewicą i 2 łyżkami natki pietruszki.
Dodaj kolejną warstwę mieszanki mleka koziego. Ważne jest, aby odczekać wystarczająco dużo czasu między każdą warstwą, aby warstwy wiązały się ze sobą bez mieszania ze sobą.
Pozostałą mieszankę mleka koziego wymieszaj z sosem Tabasco( jeśli jest używany); stworzy to ładny wir jako wykończenie.
Pozwól wegetariańskiej terrine ustawić w temperaturze pokojowej, aż będzie całkowicie chłodny.Przykryć folią i umieścić w lodówce na co najmniej 2-3 godziny, najlepiej na noc.Kiedy będziesz gotowy do podania, delikatnie odformuj terrine, przesuwając nóż wokół wewnętrznej ściany formy. Odwróć formę na długi talerz i delikatnie zdejmij plastikową wkładkę.Gdy będziesz gotowy do podania, pokrój na plasterki ostrym nożem. Łyżka pikantnej pietruszki vinaigrette (przepis poniżej) i top z pieczonych kasztanów.
Dekoruj listkami pietruszki.
Podawać schłodzone. Bon apptit!
Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose]()
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.