Terrine de Legumes (pasztet warzywny )

Terrine de Legumes (pasztet warzywny )
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Terrine de strączkowe (pasztet warzywny ) spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 255 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, kozie mleko, sos tabasco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pasztet Curry En Terrine, Pstrąg czerwony i skórki z warzyw z kremem czosnkowym-Pelures de légumes, truite rosée et sa crème d ' Ail, oraz Bulion warzywny i minestrone-Le bouillon de légumes et la minestrone.

Instrukcje

1
Grillowanie szparagów: przyciąć około 2 cale od korzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
2
Posmaruj gorącą patelnię olejem. Szparagi lekko posmarować silikonową szczoteczką i położyć na patelni. Gotować, aż pojawi się grill znaków (około 2-3 minut z każdej strony) na średnim ogniu. Nie przegotować; powinien być nadal przetargu i chrupiące i nie mushy lub miał wyczerpane wszystkie zdrowe składniki odżywcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Zdjąć z patelni. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.Gotowanie marchwi: w małym garnku dodaj marchew i 2 szklanki wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gotować około 30 minut. Gdy płyn odparuje, należy sprawdzić doneness (dodać więcej wody i gotować nieco dłużej, jeśli marchewki nie są zmiękczone). Gotowanie grzybów crimini: w patelni nieprzywierającej rozgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać czosnek i gotować na wysokim ogniu, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Dodać grzyby i gotować przez kolejne 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6
Dodać 2 łyżki natki pietruszki. Odstawić. Przygotowanie galaretki wegetariańskiej terryny: rozpuścić agar agar w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgarAgar
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Do patelni z sosem wlać płyn agarowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgarAgar
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Ciepło, stale mieszając drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia, a następnie natychmiast obniżyć do średniego. Mieszaj, aby uzyskać równomierny, gładki efekt texture.In Inna patelnia, podgrzej kozie mleko, aż dojdziesz do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KozieMleko Kozie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
9
Dodać agar płyn agarowy. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgarAgar
10
Dodać krem kokosowy, a następnie obniżyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
1
Posmaruj formę (patrz porady) zimną wodą i ułóż plastikową owijką, aby ułatwić odformowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
2
Do formy wlać kadzi mieszanki mleka koziego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KozieMleko Kozie
3
Dodać suszone na słońcu pomidory, przykryć kolejną kadzi mieszanki mleka koziego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Mleko KozieMleko Kozie
4
Pozostawić pierwszą warstwę na około 2-3 minuty, a następnie dodać pokrojoną mozzarellę. Gdy wierzch jest trochę lepki w dotyku, ale płyn nie osiągnął konsystencji żelu, powtórz tę samą procedurę z marchewką, a następnie grzybami crimini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
5
Dodaj warstwę grillowanych szparagów (ja na przemian włócznie i łodygi z każdej strony formy, aby tekstura była równa). Przykryć mieszanką mleka koziego. Zakończ czarną soczewicą i 2 łyżkami natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarna SoczewicaCzarna Soczewica
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Mleko KozieMleko Kozie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
6
Dodaj kolejną warstwę mieszanki mleka koziego. Ważne jest, aby odczekać wystarczająco dużo czasu między każdą warstwą, aby warstwy wiązały się ze sobą bez mieszania ze sobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KozieMleko Kozie
7
Pozostałą mieszankę mleka koziego wymieszaj z sosem Tabasco( jeśli jest używany); stworzy to ładny wir jako wykończenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Mleko KozieMleko Kozie
8
Nalej ostatnią warstwę.
9
Pozwól wegetariańskiej terrine ustawić w temperaturze pokojowej, aż będzie całkowicie chłodny.Przykryć folią i umieścić w lodówce na co najmniej 2-3 godziny, najlepiej na noc.Kiedy będziesz gotowy do podania, delikatnie odformuj terrine, przesuwając nóż wokół wewnętrznej ściany formy. Odwróć formę na długi talerz i delikatnie zdejmij plastikową wkładkę.Gdy będziesz gotowy do podania, pokrój na plasterki ostrym nożem. Łyżka pikantnej pietruszki vinaigrette (przepis poniżej) i top z pieczonych kasztanów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczone KasztanyPieczone Kasztany
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Dekoruj listkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
11
Podawać schłodzone. Bon apptit!

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia19
Magazyn