Terrina z kaczki i wieprzowiny z żurawiną i pistacjami
Terrina z kaczką i wieprzowiną z żurawiną i pistacjami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. 123 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz chleb, szalotkę, koniak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami, Kaczka Terrina Z Figami Z ' My Paris Kitchen, oraz Terrina z kaczki z szalotką szkliwioną winem.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Piersi kaczki i skórkę włożyć do płytkiego naczynia, następnie wstawić do gorącego piekarnika na 20 min. Zmarszczony kawałek skóry, który pozostał, wyrzucić, a następnie wlać tłuszcz z kaczki do miski do ostygnięcia. Rezerwować 6 boczków, a następnie mniej więcej posiekać resztę. Ugotowane mięso z kaczki posiekać.
W robocie kuchennym zmiksuj pokrojony boczek, wieprzowinę i kaczkę partiami na grubą konsystencję, a następnie przełóż do dużej miski. Podrzeć chleb i moczyć w mleku przez 5 min. Wycisnąć chleb i umieścić w robocie kuchennym z szalotki, czosnek i wątróbki. Proces do grubej tekstury, a następnie dodać do miski, dobrze mieszając.
Ziarna pieprzu, nasiona kolendry i goździki zmielić na grubą masę za pomocą tłuczka i zaprawy. Wymieszać z cynamonem.
Do mięsa dodać przyprawy wraz z 4 łyżkami tłuszczu z kaczki, koniakiem, jajkami i 2 łyżkami soli.
Wymieszać ze sobą bardzo dokładnie najlepiej używać rąk.
Połowę mieszanki wcisnąć do naczynia do pieczenia o pojemności 1,5 litra lub podobnego. Rozsypać na pistacje i żurawinę, a następnie przykryć pozostałą mieszaniną mięsa. Ułóż zarezerwowane wysypki boczku na górze, chowając się na końcach. Naczynie szczelnie przykryć folią, a następnie włożyć do puszki do pieczenia.
Wlać wrzącą wodę do puszki, aby dostać się do połowy boków naczynia.
Piec 2 godziny, zdjąć folię, a następnie piec przez 15 minut więcej do brązowego wierzchu. Całkowicie schłodzić, następnie zawinąć w świeżą folię i schłodzić. Aby uzyskać najlepszy smak, pozwól terrine schłodzić i dojrzeć przez co najmniej 2 dni przed jedzeniem.
Aby zamrozić, zrób terrinę zgodnie z instrukcją, schłodzić, a następnie zamrozić. Przed podaniem rozmrozić w lodówce.