Terrina z kaczki i wieprzowiny z żurawiną i pistacjami

Terrina z kaczki i wieprzowiny z żurawiną i pistacjami
Terrina z kaczką i wieprzowiną z żurawiną i pistacjami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. 123 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz chleb, szalotkę, koniak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami, Kaczka Terrina Z Figami Z ' My Paris Kitchen, oraz Terrina z kaczki z szalotką szkliwioną winem.

Instrukcje

1
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Piersi kaczki i skórkę włożyć do płytkiego naczynia, następnie wstawić do gorącego piekarnika na 20 min. Zmarszczony kawałek skóry, który pozostał, wyrzucić, a następnie wlać tłuszcz z kaczki do miski do ostygnięcia. Rezerwować 6 boczków, a następnie mniej więcej posiekać resztę. Ugotowane mięso z kaczki posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Cała KaczkaCała Kaczka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
W robocie kuchennym zmiksuj pokrojony boczek, wieprzowinę i kaczkę partiami na grubą konsystencję, a następnie przełóż do dużej miski. Podrzeć chleb i moczyć w mleku przez 5 min. Wycisnąć chleb i umieścić w robocie kuchennym z szalotki, czosnek i wątróbki. Proces do grubej tekstury, a następnie dodać do miski, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Cała KaczkaCała Kaczka
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Ziarna pieprzu, nasiona kolendry i goździki zmielić na grubą masę za pomocą tłuczka i zaprawy. Wymieszać z cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
5
Do mięsa dodać przyprawy wraz z 4 łyżkami tłuszczu z kaczki, koniakiem, jajkami i 2 łyżkami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
KoniakKoniak
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Wymieszać ze sobą bardzo dokładnie najlepiej używać rąk.
7
Połowę mieszanki wcisnąć do naczynia do pieczenia o pojemności 1,5 litra lub podobnego. Rozsypać na pistacje i żurawinę, a następnie przykryć pozostałą mieszaniną mięsa. Ułóż zarezerwowane wysypki boczku na górze, chowając się na końcach. Naczynie szczelnie przykryć folią, a następnie włożyć do puszki do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Wlać wrzącą wodę do puszki, aby dostać się do połowy boków naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Piec 2 godziny, zdjąć folię, a następnie piec przez 15 minut więcej do brązowego wierzchu. Całkowicie schłodzić, następnie zawinąć w świeżą folię i schłodzić. Aby uzyskać najlepszy smak, pozwól terrine schłodzić i dojrzeć przez co najmniej 2 dni przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Aby zamrozić, zrób terrinę zgodnie z instrukcją, schłodzić, a następnie zamrozić. Przed podaniem rozmrozić w lodówce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia27
Magazyn