Terrina z białej i ciemnej czekolady

Terrina z białej i ciemnej czekolady
Terrina z białej i ciemnej czekolady to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 7G białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.15 za porcję. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka trochę oleju, białka, garnek podwójnej śmietany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Terryna Z Ciemnej Czekolady, Ciasteczka Czarno-Białe: Serek Kremowy Czekolada Chip & Ciemna Czekolada Ciemnobrązowy Cukier, oraz Terrina z białej czekolady z sosem karmelowym.

Instrukcje

1
22 x 11 x 6 cm) posmarować olejem, całkowicie wyłożyć folią spożywczą (olej pomoże jej przykleić się do boków), następnie ułożyć podstawę paskiem pergaminu do pieczenia. Delikatnie rozpuść białą czekoladę w żaroodpornej misce na patelni z ledwo gotującą się wodą, a następnie zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Za pomocą elektrycznej trzepaczki ubijaj 200 ml kremu, aż mieszanina zachowa swój własny kształt. Odstawić podczas tworzenia ciemnej warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Gorzką czekoladę rozpuścić tak jak białą, następnie zdjąć z ognia i ostudzić przez 1 min. Stopniowo wymieszaj pozostałą śmietanę z roztopioną czekoladą, aż uzyskasz gładki, gęsty ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
3
Białka ubić na miękkie szczyty, jedną trzecią wymieszać z ganaszem, aby go poluzować, a resztę złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Aby zmontować, łyżkę mniej niż połowę ciemnej mieszanki do bochenka i wygładzić powierzchnię. Łyżka na białej czekoladzie i gładkie, następnie delikatnie łyżką pozostałą mieszaninę gorzkiej czekolady na górze, uważając, aby nie zakłócić białą warstwę, ponownie wygładzając powierzchnię. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny. Jeśli robisz terrine dzień wcześniej, pozostaw ją w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
5
Aby służyć, Odwróć puszkę do góry nogami na talerz do serwowania i użyj krawędzi folii spożywczej, aby złagodzić terrine.
6
Usuń folię spożywczą i pieczenia pergamin i służyć z anyżu Star herbatniki (patrz idzie dobrze z, prawo).
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn