Teriyaki Tofu Trójkąty

Teriyaki Tofu Trójkąty
Trójkąty Teriyaki tofu mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Na 1,11 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 134 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, wyjątkowo twarde tofu, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Trójkąty Tofu Z Orzechami, Trójkąty Tofu z pikantnym sosem cebulowym, oraz Trójkąty Tofu w kremowym sosie orzechowym z szalotki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki marynaty w małej misce i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pokroić tofu w 1/2-calowe grube plastry. Dobrze osuszyć między czystymi ściereczkami lub kilkoma warstwami ręczników papierowych, a następnie ponownie przeciąć każdy plaster przez grubość, aby uzyskać plasterki o grubości 1/4 cala. Blot ponownie krótko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
3
Pokrój każdy plasterek na 2 kwadraty, a następnie każdy kwadrat po przekątnej na 2 Trójkąty.
4
Umieścić na płytkiej patelni i skropić marynatą. Delikatnie obróć kawałki tofu, aby obie strony były pokryte marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odstawić na około 10 minut.
6
Podgrzać szeroką patelnię nonstick.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przenieść tofu i marynaty na patelni. Gotować na średnim ogniu, mieszając delikatnie i często, aż tofu jest ładnie rumiane na większości stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Scatter szalotki nad tofu w razie potrzeby, i służyć na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Smak
10
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
11
Z wegetariańskiej rodzinnej książki kucharskiej autorstwa Nava Atlas. Copyright (c) 2004 by Nava Atlas. Wydane przez Broadway Books.Nava Atlas jest autorką dziewięciu książek kucharskich, w tym The Vegetarian Family Cookbook, The Vegetarian 5-Ingredient Gourmet i Vegetarian Soups for All Seasons. Mieszka w regionie Hudson Valley w Nowym Jorku z mężem i dwoma nastoletnimi synami (wszyscy weganie).
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn