Teriyaki Pieczony łosoś z pomarańczami, ziemniakami Fingerling i fasolką

Teriyaki Pieczony łosoś z pomarańczami, ziemniakami Fingerling i fasolką może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Na 6,22 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 51g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz brązowy cukier, złote ziemniaki yukon, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś zapiekany z sałatką z fasoli, Haricots Verts, Pieczony Koper Włoski I Szalotka, oraz Świeże Warzywa Z Prażonymi Burakami, Fasolą I Kozim Serem C dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zalać dużą patelnię do pieczenia i dużą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Łososia doprawiamy solą i pieprzem i układamy na przygotowanej patelni. W małej misce, ubij razem sos sojowy, melasa, brązowy cukier i czosnek.
Wlać mieszaninę na łososia na patelni. Pomarańcze układamy na łososia, odstawiamy na bok.
Ułóż ziemniaki i fasolki na blasze do pieczenia i spryskaj sprayem do gotowania. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Pieczony łosoś i warzywa przez 20 do 25 minut, aż ryba będzie miękka widłowo, a ziemniaki będą złociste i miękkie.
Podawać około 2/3 łososia, około 16 uncji lub 4 filety z wszystkich warzyw. Rezerwa pozostałego łososia około 8 uncji lub 2 filety dla linguine, w razie potrzeby
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.