Teriyaki Mahi Mahi
Przepis Teriyaki Mahi Mahi można zrobić w około 20 minut. Ten przepis zawiera 4 porcje z 193 kalorii, 33g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za $5.82 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś olej canolan, filety mahi mahi, sos teriyaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiego jedzenia. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Teriyaki Mahi Mahi z warzywami i ryżem kokosowym: udawanie świeżego, Teriyaki Mahi Mahi z warzywami i ryżem kokosowym: udawanie świeżego, oraz Teriyaki Mahi Mahi z Mang-o-So Delicious Salsa.
Instrukcje
Posyp Mahi mahi czosnkiem w proszku i pieprzem. Na dużej patelni gotuj mahi mahi w oleju na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż ryba łatwo się łuszczy widelcem.
Na tej samej patelni smaż imbir przez 30 sekund. Dodaj sos teriyaki;podgrzej.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Mahi Mahi można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować King Estate Domaine Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
![King Estate Domaine Pinot Noir]()
King Estate Domaine Pinot Noir