Teriyaki Kabobs
Teriyaki Kabobs to japoński przepis, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 31g białka, 9g tłuszczu i w sumie 334 kalorii. Za $2.69 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w około 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ryż, brązowy cukier, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. 40 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Teriyaki Kabobs, Teriyaki Fish Kabobs, oraz Teriyaki Pork Kabobs.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj sos sojowy, olej, brązowy cukier, czosnek, imbir i sól.
Wlej połowę marynaty do dużej zamykanej plastikowej torebki; dodaj wołowinę. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 4-8 godzin, od czasu do czasu obracając. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą marynatę.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Alternatywne mięso, grzyby, zielona papryka, cebula i pomidory na metalowych lub namoczonych szaszłykach z drewna. Grilluj bez przykrycia na średnim ogniu przez 3 minuty z każdej strony.
Fastryguj zarezerwowaną marynatą. Kontynuuj obracanie i fastrygowanie przez 8-10 minut, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
W razie potrzeby podawaj mięso i warzywa na ryżu.