Teriyaki Beef Jerky
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj Jerky z wołowiną Teriyaki. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 12 godzin i 15 minut. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sos teriyaki, ananas, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Beef Jerky, Wołowina W Stylu Kowbojskim, The BEST Beef Jerky, oraz Lao Beef Jerky.
Instrukcje
Wymieszać sos teriyaki, sos sojowy, brązowy cukier, i sos Worcestershire w dużej misce.
Umieść ananasa i czosnek w robocie kuchennym lub blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać mieszaninę ananasa i mieszaninę teriyaki do zamykanej plastikowej torby.
Dodać wołowinę, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 6 do 8 godzin.
Rozgrzej palacza do 225 do 250 stopni F (110 do 120 stopni C).
Odcedzić wołowinę i wyrzucić marynatę.
Wędzona wołowina w rozgrzanym palaczu, aż suszona będzie sucha i żująca, ale nie chrupiąca, od 6 do 8 godzin. Jerky przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.