Tempura Smażone Kalmary

Tempura Smażone Kalmary
Tempura Smażone kalmary to japoński przepis, który służy 4. Ta przystawka ma 238 kalorii, 21g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kałamarnicę, skrobię kukurydzianą, sodę oczyszczoną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przepis ten zachwycił 275 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Smażone Kalmary, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Pokrój rurki kałamarnicy w pierścienie: pokrój rurki kałamarnicy w pierścienie o szerokości od 1/2 cala do 3/4 cala. Zostaw macki całe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rurki SquidRurki Squid
2
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym ciężkim garnku: ten przepis został zaprojektowany do głębokiej frytkownicy, ale można również napełnić duży, ciężki garnek (ze względów bezpieczeństwa trzymaj pokrywkę w pobliżu) w połowie oleju, o głębokości około 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Podgrzać olej do temperatury 360-370°F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Wymieszać suche składniki: podczas gdy olej jest ogrzewanie, wymieszać wszystkie suche składniki razem dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Wymieszaj wodę gazowaną z żółtkiem jaja, a następnie wymieszaj z suchymi składnikami: gdy olej osiągnie 182°, wyjmij wodę gazowaną z lodówki i wymieszaj ją z żółtkiem jaja. Natychmiast wymieszać z suchymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Szybko wymieszać. Nie martw się, jeśli są grudki lub grudki. Nadmierne mieszanie może spowodować, że ciasto stanie się żujące po ugotowaniu.
7
Kawałki kałamarnicy posypać mąką. Użyj małego Sitka, aby lekko odkurzyć kawałki kałamarnicy mąką ryżową lub zwykłą mąką. Pomoże to ciasto przylegać do kałamarnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Kawałki kałamarnicy zanurzyć w cieście i smażyć na gorącym oleju: pracując w małych partiach na raz (około 6 sztuk), zanurzyć kawałki kałamarnicy w cieście. Podnieś je jeden po drugim i delikatnie włóż do gorącego oleju. (Uwaga, jeśli palce są pokryte ciastem, pomoże to chronić je przed rozpryskami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
9
Gdy kawałki kałamarnicy znajdują się w oleju, użyj pałeczki lub uchwytu drewnianej łyżki, aby usunąć wszelkie kawałki kałamarnicy, które mogły utknąć na dnie garnka lub frytkownicy. Smażyć przez 45 sekund do 1 minuty i wyjąć do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Zauważ, że po zakończeniu nie będą one złotobrązowe, ale bardziej bladożółte lub opalone.
11
Powtórz z resztą kałamarnicy. Praca partiami pomoże utrzymać temperaturę oleju przed spadkiem zbyt daleko podczas smażenia kałamarnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1
Podawać natychmiast z limonką lub cytryną, sosem sojowym, sosem ponzu, Tabasco lub innym ostrym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
SOS PonzuSOS Ponzu
Sos TabascoSos Tabasco
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
2
Po całkowitym wystygnięciu oleju (po około 2 godzinach) przecedzić go przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem i zachować go do ponownego użycia następnym razem, gdy chcesz smażyć owoce morza w głębokim tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka

Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące

Smażone kalmary świetnie komponują się z musującym różem i winem musującym. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Bellissima musujące różowe z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Bellissima Sparkling Rose
Bellissima Sparkling Rose
Jest to eleganckie, jasne różowe, z nutami truskawek i grejpfrutów oraz miękką, trwałą pianką. Niepakowane w ostatniej chwili musujące różowe wino bellissima idealnie komponuje się z wędzonym łososiem, skorupiakami i przystawkami z owoców morza, takimi jak tatar z tuńczyka, sushi i sashimi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn