Tempura Nobu

Tempura Nobu
Przepis Tempura Nobu może zaspokoić Japońskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako dość droga przystawka. Mieszanka soku z cytryny, mirin, jalapenos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl, Jajecznica Nobu Donburi, oraz Sałatka sashimi Nobu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować słodko-kwaśny sos Ponzu; wymieszać wszystkie składniki w małej misce; odstawić na noc. Szczep.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS PonzuSOS Ponzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychGruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do serwowaniaGruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do serwowania61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychStarty daikon, do serwowaniaStarty daikon, do serwowania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDashi NobuDashi Nobu1łyżka czerwony ocet winnyjajko, schłodzonejajko, schłodzone61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychMąka uniwersalna, do pogłębianiaMąka uniwersalna, do pogłębiania1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychImbir mielony, do serwowaniaImbir mielony, do serwowania1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda lodowawoda lodowa3jalapenos, cienko pokrojone poprzecznie na okrągłejalapenos, cienko pokrojone poprzecznie na okrągłe2warzywo (np. szpinak)świeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny2Spód: okruszki z herbatników grahamświeżo wyciśnięty sok z cytryny, do serwowaniaświeżo wyciśnięty sok z cytryny, do serwowania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalna lub o niskiej zawartości glutenu, schłodzonamąka uniwersalna lub o niskiej zawartości glutenu, schłodzona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1czerwona cebula, połówka, cienko pokrojona i trzymana w zimnej wodzieczerwona cebula, połówka, cienko pokrojona i trzymana w zimnej wodzie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego3warzywo (np. szpinak)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku1kilogramyróżne owoce morza, takie jak krewetki (obrane, deveined i butterflied), ALASKAN King Crab legs (muszle usunięte) i Jeżowiec (w lewo w całości)różne owoce morza, takie jak krewetki (obrane, deveined i butterflied), ALASKAN King Crab legs (muszle usunięte) i Jeżowiec (w lewo w całości)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1porcja startego parmezanupieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta6Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOlej roślinny do smażeniaOlej roślinny do smażenia1calekawałek konbukawałek konbu2Spód: okruszki z herbatników grahamshi chi mi (Azjatycka przyprawa do ostrej papryki), do serwowaniashi chi mi (Azjatycka przyprawa do ostrej papryki), do serwowania

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn