Tempeh, sałata i kanapki z pomidorami
Tempeh, sałata, i kanapki z pomidorami jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chipotle chili w proszku, sos sojowy, płynny dym i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Prosciutto, sałata i kanapki z pomidorami, Kanapki ALT (awokado, sałata i pomidor) , oraz Kanapki BLT z boczkiem kandyzowanym, sałatą i dżemem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać pozostałe składniki i zalać tempeh. Do gotowania w kuchence mikrofalowej, gotować na dużej mocy przez 3 minuty. Obróć lub przestawiaj dowolne kawałki, które nie były pokryte bulionem i mikrofalówką na wysokości przez 2 minuty. Następnie gotować na 50% mocy przez 3 minuty. Pozwól tempeh pozostać w bulionie, aż będziesz gotowy do smażenia na patelni. Do gotowania na płycie kuchennej doprowadzić bulion do wrzenia i zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu. Dusić przez 10 minut, obracając tempeh połowie, aby upewnić się, że każdy kawałek dostaje równy czas w bulionie.
Zdjąć z ognia i pozostawić do siedzenia w bulionie, aż będziesz gotowy do smażenia na patelni. Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą olejem rzepakowym lub sprayem do gotowania. Umieścić go na średnim ogniu, aż gorące, a następnie usunąć plastry tempeh z bulionu i umieścić je na patelni w jednej warstwie. (Zrobiłem to w dwóch partiach.) Gotować do brązowego, a następnie włączyć. Gdy są prawie brązowe z drugiej strony, dodaj kilka łyżek gotującego się bulionu do patelni i pozwól jej odparować. (To dodaje więcej smaku.)
Posypać tempeh z kreolską przyprawą tuż przed włączeniem go na pikantną ucztę. Do kanapek, rozprzestrzeniać chleb z wyborem przypraw (używam wegański majonez i pikantna musztarda). Ułóż sałatę i pomidor (kiedyś żółte) na chlebie i top z paskami tempeh. Jeden pakiet tempeh będzie o 4 kanapki.