Tempeh, sałata i kanapki z pomidorami

Tempeh, sałata i kanapki z pomidorami
Tempeh, sałata, i kanapki z pomidorami jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chipotle chili w proszku, sos sojowy, płynny dym i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Prosciutto, sałata i kanapki z pomidorami, Kanapki ALT (awokado, sałata i pomidor) , oraz Kanapki BLT z boczkiem kandyzowanym, sałatą i dżemem pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać pozostałe składniki i zalać tempeh. Do gotowania w kuchence mikrofalowej, gotować na dużej mocy przez 3 minuty. Obróć lub przestawiaj dowolne kawałki, które nie były pokryte bulionem i mikrofalówką na wysokości przez 2 minuty. Następnie gotować na 50% mocy przez 3 minuty. Pozwól tempeh pozostać w bulionie, aż będziesz gotowy do smażenia na patelni. Do gotowania na płycie kuchennej doprowadzić bulion do wrzenia i zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu. Dusić przez 10 minut, obracając tempeh połowie, aby upewnić się, że każdy kawałek dostaje równy czas w bulionie.
Składniki, których będziesz potrzebować
TempehTempeh
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Zdjąć z ognia i pozostawić do siedzenia w bulionie, aż będziesz gotowy do smażenia na patelni. Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą olejem rzepakowym lub sprayem do gotowania. Umieścić go na średnim ogniu, aż gorące, a następnie usunąć plastry tempeh z bulionu i umieścić je na patelni w jednej warstwie. (Zrobiłem to w dwóch partiach.) Gotować do brązowego, a następnie włączyć. Gdy są prawie brązowe z drugiej strony, dodaj kilka łyżek gotującego się bulionu do patelni i pozwól jej odparować. (To dodaje więcej smaku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
TempehTempeh
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Posypać tempeh z kreolską przyprawą tuż przed włączeniem go na pikantną ucztę. Do kanapek, rozprzestrzeniać chleb z wyborem przypraw (używam wegański majonez i pikantna musztarda). Ułóż sałatę i pomidor (kiedyś żółte) na chlebie i top z paskami tempeh. Jeden pakiet tempeh będzie o 4 kanapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
TempehTempeh
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn