Tea and Whiskey Highball
Tean i Whiskey Highball mogą być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, lód, szkocką i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj A Late One Highball, The Rookie Highball, oraz Eyeball Highball dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do herbaty: za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę z pomarańczy w szerokie paski, unikając jak największej ilości białego pestki. Odstaw połowę skórki na bok do namaczania, a pozostałą połowę przechowuj w torbie z zamkiem błyskawicznym lub innym hermetycznym pojemniku do dekoracji.Doprowadzić wodę do wrzenia, wyjąć z ognia i dodać luźną herbatę lub torebki herbaty i skórkę pomarańczową odstawić do namoczenia.
Niech strome przez 5 minut.
Umieść wszystkie składniki w małym rondlu, wymieszaj, aby połączyć i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści, a syrop lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny. Przecedzić przez sitko o drobnych oczkach ustawione na średniej misce; wyrzucić cząstki stałe. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do use.To podawać: gdy będzie gotowy do podania, wymieszać szkocką lub bourbon i połowę syropu miętowego (około 1 szklanki) do herbaty. Smak i dodać więcej syropu w razie potrzeby. Napełnij 8 szklanek highball lodem i dodaj kilka pasków pozostałej skórki pomarańczowej do każdej szklanki.
Wlać mieszaninę herbaty na lód, udekorować gałązką mięty i podawać.