Tatar z tuńczyka w ogórkowej łódce z kawiorem
Tatar z tuńczyka w ogórkowej łódce z kawiorem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, oliwy z oliwek, szczypiorku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tatar z tuńczyka w ogórkowej łódce z kawiorem, Ogórek Tuńczyk Łódź, oraz Tunan i tatar z awokado z kalifornijskim kawiorem na sezamowych chipsach Wonton.
Instrukcje
Ciężkim ostrym nożem pokroić tuńczyka na bardzo małe plasterki. W misce wymieszać tuńczyka, szczypiorek, kapary, szalotki, sok z cytryny, olej, sól i świeżo zmielony pieprz i schłodzić przez 1 godzinę.
Podczas gdy tuńczyk chłodzi, przygotuj łodzie ogórkowe. Ogórek obrać i pokroić w 2-calowe cylindry. Łyżeczką wyjmij nasiona z wnętrza dysku ogórka, nie dotykając samego dna ogórka. (Innymi słowy, zostaw " dno " w wydrążonym środku ogórka.)
Ogórek doprawiamy solą i pieprzem. Napełnij 1 uncją Tatara z tuńczyka. Wierzch z 1/8 łyżeczki kawioru. Zakończyć łyżką natki pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.