Tatar z tuńczyka w ogórkowej łódce z kawiorem

Tatar z tuńczyka w ogórkowej łódce z kawiorem
Tatar z tuńczyka w ogórkowej łódce z kawiorem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, oliwy z oliwek, szczypiorku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tatar z tuńczyka w ogórkowej łódce z kawiorem, Ogórek Tuńczyk Łódź, oraz Tunan i tatar z awokado z kalifornijskim kawiorem na sezamowych chipsach Wonton.

Instrukcje

1
Ciężkim ostrym nożem pokroić tuńczyka na bardzo małe plasterki. W misce wymieszać tuńczyka, szczypiorek, kapary, szalotki, sok z cytryny, olej, sól i świeżo zmielony pieprz i schłodzić przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Podczas gdy tuńczyk chłodzi, przygotuj łodzie ogórkowe. Ogórek obrać i pokroić w 2-calowe cylindry. Łyżeczką wyjmij nasiona z wnętrza dysku ogórka, nie dotykając samego dna ogórka. (Innymi słowy, zostaw " dno " w wydrążonym środku ogórka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1
Ogórek doprawiamy solą i pieprzem. Napełnij 1 uncją Tatara z tuńczyka. Wierzch z 1/8 łyżeczki kawioru. Zakończyć łyżką natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
KawiorKawior
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn