Tatar z tuńczyka, pomidora i bazylii
Tatar z tuńczyka, pomidora i bazylii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 728 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jeśli masz dojrzewający pomidor, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tuńczyk w sosie pomidorowo-bazyliowym, Steki Bazyliowo-Pomidorowe Z Tuńczykiem, oraz Sałatka z tuńczykiem, pomidorem, fasolą i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz tuńczyka, pomidor, szalotka i bazylia w misce food processer. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Puls 10 razy. Zeskrobać po bokach silikonową szpatułką i pulsować, aż do mniej więcej posiekanego, około 10 kolejnych 1-sekundowych impulsów.
Przenieść do miski. Wymieszać z oliwą z oliwek i octem (patrz uwaga powyżej).
Podawać natychmiast z tostowanymi plastrami bagietki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty