Tasiemiece Sosnowe
Need a gluten free, FODMAP friendly, and vegetarian hor d ' oeuvre? Tasmanie z orzechów sosnowych może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 80 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jeśli masz sól, jajko, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Tassie, oraz Tasiemiece Orzechowe.
Instrukcje
Postępuj zgodnie z przepisem na podstawowe Ciasteczka maślane, aby ciasto, a następnie podzielić ciasto na pół. Podzielić 1 połowę (pozostałą masę pozostawić schłodzoną, przykrytą) na 24 kawałki (po około 1 1/2 łyżeczki każda) i uformować w 1-calowe kulki. Naciśnij każdą kulkę równomiernie na dolnej i górnej stronie miseczki mini-muffin, aby utworzyć skorupę ciasta (użyj plastikowej folii, aby zapobiec przywieraniu ciasta do palców). Schłodzić, aż będzie gotowy do napełnienia.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Ubij razem brązowy cukier, masło, jajko, wanilię i sól do wymieszania, a następnie wymieszaj z orzeszkami piniowymi. Napełnij każdą skorupę ciasta około 2 łyżeczkami nadzienia.
Piec tasiemie do napełniania jest bulgotanie i ciasto jest złoty brąz, 12 do 15 minut. Ostudzić cienki nóż wokół krawędzi każdego ciasta, a następnie przenieść patelnię (z ciastkami) do stelaża do ostygnięcia 10 minut.
Wyjmij tasiece z patelni i przenieś do stojaka, aby całkowicie ostygnąć. Dodać więcej tasiemki z pozostałym ciasta i nadzieniem.
Tasiemie przechowywać, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.