Tarty z karczochami i fetą
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Jeśli 1,02 zł za porcję spada w budżecie, karczochy i tarty Feta może być spektakularny bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jeśli masz jajko, feta, marynowane karczochy serca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta Z Karczochem I Fetą Z Sałatką Z Pomidorów, Tarta z karczochem i fetą z sałatką z pomidorów, oraz Tarty z karczochami i fetą-wyzwanie DHSP # 7 / Kuchnia Simone ' a dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. wymieszać śmietanę I2 uncje feta w robocie kuchennym, aż będzie gładka; doprawić solą i pieprzem.
Jeśli używasz 14-uncyjnego opakowania ciasta francuskiego, pokrój na pół i rozwałkuj każdą połowę na lekko rozlanej powierzchni w prostokąt 16x10". (Jeśli używasz opakowania 17,3 uncji, użyj 1 arkusza pastrydla każdej tarty.)
Przenieść każdy kawałek pastryto pergaminu pokryte blachy do pieczenia. Używając noża aparing, lekko rozwałkuj ciasto (nie przecinaj całej drogi), pozostawiając granicę 1".
Rozłóż mieszaninę fety na cieście, dzieląc się równomiernie i pozostając w granicach. Rozłóż serduszka na mieszaninie fety i zmiażdż pozostałe 2 uncje fety; drizzlewith oil.
Obramuj ciasto z jajkiem.
Piec tartę, aż ciasto jest nadmuchane izacznij do brązowego, 10-15 minut. Zredukuj temperaturę do 191° i kontynuuj, aż ciasto będzie głęboko złocisto-brązowe i gotowane przez 20-25 minut dłużej.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
DO przodu: tarta może być wykonana 2 godziny.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Feta i puffpastry w tej tarta pairwell z dowolną ilością dodatków. Zamiast karczochów spróbuj: papryka czerwona + Oliwa
Krem feta roztrzepać z czerwoną pieczoną czerwoną papryką, czarnymi oliwkami i świeżym rozmarynem, a następnie upiec. Finishz odrobiną oliwy z oliwek.Szparagi + serek z jajkiem ze szparagiem, który został zmniejszony o połowę. Po wyjęciu z piekarnika wsuń kilka smażonych jajek.Łosoś Wędzony +Szalotka
Piec tarta tylko z fetą.Po lekko schłodzonym dodajemy wędzonego łososia i zmiażdżone szalotki.
W porcji: 430 kalorii, 31 g tłuszczu, 2 g błonnika