Tarty truflowe z malinami
Przepis tarty truflowe z malinami można zrobić w około 2 godziny i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 39g tłuszczu i w sumie 544 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,94 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką słodko-gorzką czekoladę, maliny, gęstą śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 3148 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 58%. Podobne przepisy to Tarty filo z Ricottanem i malinami, Tarty Truskawkowe Truflowe, oraz Łatwe Trufle ~ czekoladowe i róże łyżki trufli.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Widelcem wymieszaj okruchy wafli czekoladowych i masło. Spryskaj kubki 6-muffinowej puszki sprayem warzywnym. Wyłóż kubki paskami pergaminu lub woskowanego papieru, pokrój tak, aby były tak szerokie, jak średnica każdej filiżanki i wystarczająco długie, aby zwisały boki (będziesz potrzebować tego zwisu, aby usunąć tarty). Użyj DNA małej szklanki, aby docisnąć okruchy do dna i boków kubków na muffinki, budując boki tylko do około 1 1/2 cala.
Umieść malinę na środku każdej skórki i torebką cukierniczą lub małą plastikową torebką z odciętym rogiem napełnij tarty mieszanką truflową. Wygładź blaty i wstaw do lodówki do zestalenia, około 2 godzin.;
W rondelku zagotuj śmietanę na małym ogniu.
Wlej śmietanę na czekoladę w misce i odstaw na około 10 minut, aby czekolada się rozpuściła.
Dodaj wanilię i mieszaj, aż będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie ubij czekoladę ze średnią prędkością, aż stanie się gęsta i jasna.
Rozłóż na dnie naczynia do pieczenia i wygładź wierzch. Wstaw do lodówki około 2 godzin, aż będzie twarda.
Wlej proszek kakaowy na głęboki talerz lub płytką miskę. Użyj ballera do melona lub małej gałki do lodów, aby nabrać kulki czekolady; umieść je na talerzu z proszkiem kakaowym i rozwałkuj między 2 widelcami, aby całkowicie pokryć proszkiem kakaowym. Następnie za pomocą widelców ostrożnie przenieś je na pergamin lub woskowaną blachę do pieczenia.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tarta naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.