Tarty truflowe z malinami

Tarty truflowe z malinami
Przepis tarty truflowe z malinami można zrobić w około 2 godziny i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 39g tłuszczu i w sumie 544 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,94 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką słodko-gorzką czekoladę, maliny, gęstą śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 3148 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 58%. Podobne przepisy to Tarty filo z Ricottanem i malinami, Tarty Truskawkowe Truflowe, oraz Łatwe Trufle ~ czekoladowe i róże łyżki trufli.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Widelcem wymieszaj okruchy wafli czekoladowych i masło. Spryskaj kubki 6-muffinowej puszki sprayem warzywnym. Wyłóż kubki paskami pergaminu lub woskowanego papieru, pokrój tak, aby były tak szerokie, jak średnica każdej filiżanki i wystarczająco długie, aby zwisały boki (będziesz potrzebować tego zwisu, aby usunąć tarty). Użyj DNA małej szklanki, aby docisnąć okruchy do dna i boków kubków na muffinki, budując boki tylko do około 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Wafli CzekoladowychOkruchy Wafli Czekoladowych
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Połówki Krakersów GrahamPołówki Krakersów Graham
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
3
Umieść malinę na środku każdej skórki i torebką cukierniczą lub małą plastikową torebką z odciętym rogiem napełnij tarty mieszanką truflową. Wygładź blaty i wstaw do lodówki do zestalenia, około 2 godzin.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
4
W rondelku zagotuj śmietanę na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Wlej śmietanę na czekoladę w misce i odstaw na około 10 minut, aby czekolada się rozpuściła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj wanilię i mieszaj, aż będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie ubij czekoladę ze średnią prędkością, aż stanie się gęsta i jasna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
7
Rozłóż na dnie naczynia do pieczenia i wygładź wierzch. Wstaw do lodówki około 2 godzin, aż będzie twarda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
8
Wlej proszek kakaowy na głęboki talerz lub płytką miskę. Użyj ballera do melona lub małej gałki do lodów, aby nabrać kulki czekolady; umieść je na talerzu z proszkiem kakaowym i rozwałkuj między 2 widelcami, aby całkowicie pokryć proszkiem kakaowym. Następnie za pomocą widelców ostrożnie przenieś je na pergamin lub woskowaną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
MelonMelon
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Melon BallerMelon Baller
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Tarta naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn