Tarty Spanakopita
Spanakopita Tarts to przepis śródziemnomorski na 6 osób. Jedna porcja zawiera 161 kalorii , 4 g białka i 11 g tłuszczu . Za 72 centy za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką masło, zieloną cebulę, ser feta i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest taka super. Wypróbuj Spanakopita Cups , Spanakopita (grecki placek szpinakowy) i Chocolate Coconut Tarts , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na małej patelni podsmaż cebulę w oleju, aż zmięknie. Dodaj szpinak; gotuj i mieszaj przez kolejne 2 minuty. Ostudź i odciśnij. W dużej misce wymieszaj ser, koperek i pietruszkę. Dodaj mieszankę szpinaku; odstaw.
Połóż jeden arkusz ciasta filo na lekko posypanej mąką powierzchni. Lekko posmaruj masłem. Przykryj drugim arkuszem ciasta filo; posmaruj masłem. Powtórz z pozostałym ciastem. (Pozostałe ciasto filo trzymaj przykryte folią spożywczą i wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec jego wyschnięciu.)
Połóż na cieście dnem do góry kubek na krem o pojemności 6 uncji.
Wytnij foremkę na krem małym nożem do pizzy.
Umieść około 4 łyżeczki mieszanki serowej w środku każdego okręgu. Złóż krawędzie okręgu do góry i wokół sera, tworząc tartę.
Umieścić na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru, a szpinak będzie gorący.