Tarty Malinowo-Marcepanowe
Tarta malinowo-Marcepanowa może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 63 grosze za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marcepanowe tarty Eccles, Trufle Marcepanowe Świeże Maliny, oraz Tort Kawowy Malinowo-Marcepanowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło, cukier i sól połączyć w misce. Ubij jajko, następnie mąkę, 1/4 szklanki na raz, aż otrzymasz Kudłaty ciasto (trzyma się luźno, ale nie jest gładkie ani elastyczne). Powierzchnię odkurzyć mąką, przenieść ciasto na powierzchnię i lekko posypać mąką palcami ugniatać raz lub dwa razy, aż utworzy się lepkie ciasto. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce co najmniej 40 minut.
Rozgrzać piekarnik do 177°. podzielić ciasto na pół; połowę rezerwować na tarty czekoladowo-bananowe lub zamrozić, dobrze owinięte, do innego użycia. Resztę podzielić na 4 części. Lekko posypanymi mąką palcami wciśnij 1 kawałek do każdej patelni, równomiernie wyrabiając ciasto po bokach. (Jeśli ciasto łzy na dnie, gładkie ciasto nad otworem zamknąć.) Kilka razy nakłuć ciasto wzdłuż spodu widelcem. Delikatnie wciśnij mały kwadrat folii do każdej skorupki ciasta (nie naciskaj mocno). Na wierzchu po 1 łyżce niegotowanego ryżu lub suszonej fasoli (aby ciasto nie nadmuchało).
Umieścić na blasze do pieczenia i piec 10 minut.
Usunąć folię i ryż z każdej skórki; wyrzucić. Powrót skórki do piekarnika; gotować, aż złoty, o 5 protokół więcej. Nie wyłączaj piekarnika.
Masło połączyć z cukrem. Ubić żółtko, następnie mąkę, aż do połączenia. Beat w mleku aż włączone. Nadzienie podzielić między skorupki tart i piec do puffed, około 15 minut.
Konserwy ciepła z 1 łyżką wody w małej patelni sauté na małym ogniu do stopienia, o 3 protokół. Wcisnąć przez sito do miski.
Ochłoń. Na wierzchu każdej tarty ułożyć około 7 malin.
Posmaruj szkliwem maliny, a pozostałą szkliwę spryskaj malinami, aż zostaną przykryte.