Tarty jabłkowe z lodami waniliowymi

Tarty jabłkowe z lodami waniliowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty jabłkowe z lodami waniliowymi. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jabłka galan, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, oraz Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Jabłka obieramy, rezerwując Skórki. Wymieszać wodę i 6 łyżek cukru w 1-litrowym ciężkim rondlu, następnie zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać strąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
NasionaNasiona
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj zarezerwowane skórki jabłek i zagotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
4
Wyjąć z ognia i odstawić 10 minut.
5
Wlać przez sito o średnich oczkach do miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Rozwałkuj 1 arkusz ciasta na 10-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta, a następnie przeciąć na pół i przenieść do 1 blach do pieczenia. Powtórz z pozostałym arkuszem ciasta, przenosząc na drugą blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Jabłka pokrój na pół wzdłuż, następnie rdzeń za pomocą noża do melonów lub małej łyżki i pokrój w poprzek na bardzo cienkie plasterki (grubość 1/8 cala lub mniej), zachowując połówki jabłek w stanie nienaruszonym. Wachlarzuj plasterki jabłka, zachowując kształt jabłka, a następnie ułóż 3 połówki z rzędu na każdym kawałku ciasta, pozostawiając 2/3-calową granicę ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MelonMelon
8
Obramowanie pędzla lekko syropem i złożyć na około 1/3 cala, aby dotknąć krawędzi jabłek. Krawędzie zagniatać widelcem, następnie jabłka i krawędzie ciasta posmarować syropem (zachować pozostały syrop).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SyropSyrop
9
Jabłka umyć całkowicie roztopionym masłem, następnie posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
CukierCukier
10
Piec tarty w górnej i dolnej części piekarnika 20 minut, a następnie zmienić pozycję arkuszy i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Piec tarty, aż krawędzie będą złote, 15 do 20 minut więcej. (Jeśli krawędzie ciasta nie są równomiernie brązowiejące, obracaj tarty o 180 stopni na blachach w połowie pieczenia.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Podczas pieczenia tarty, gotować pozostały syrop na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 30 sekund do 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Pozostawić tarty 5 minut, a następnie umyć ciepłe jabłka pozostałym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SyropSyrop
1
* Tarty mogą być złożone (ale nie posypane cukrem lub pieczone) 1 dzień wcześniej i schłodzone, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
2
Jabłka posypać cukrem tuż przed pieczeniem.* Tarty mogą być pieczone 4 godziny wcześniej i przechowywane, Odkryte, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn