Tarty jabłkowe z jabłkowym lodem
Need a deser bezmleczny i wegetariański? Tarty jabłkowe z lodem jabłkowym mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, żółtko jaja, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Tarty Jabłkowe, oraz Rustykalne Tarty Jabłkowe.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Rozwałkuj ciasto francuskie na grubość 1/4 cala (kupiona w sklepie odmiana najprawdopodobniej będzie już tą grubością). Z 5-calowy foremka do ciastek, lub za pomocą naczynia i noża, pokroić ciasto na 8 okręgów, 5 cali średnicy, i umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Wyłup widelcem kilka otworów w każdej rundzie ciasta i umieść blachy do pieczenia w lodówce, aby ciasto mogło odpocząć.Jabłka obrać i osuszyć.
Każde jabłko pokroić na pół i bardzo cienko pokroić nożem.
Każdy plasterek posmarować sokiem z cytryny i odstawić na bok. Umyć jajko, ubijając żółtko i 2 łyżeczki wody w małej misce.
Wyjąć ciasto z lodówki i posmarować powierzchnię każdego z wash jajkiem.
Rzuć łyżeczkę pasty migdałowej w kulkę, spłaszcz ją jak monetę i umieść na środku rundy ciasta; powtórz z innymi rundami. Używając około 3/4 jabłka na tart, warstwa plastry jabłka wokół pasty migdałowej, tworząc okrągły wachlarz jabłek wokół tarty i pozostawiając większość centrum pasty migdałowej odsłonięte.
Tarty wstawić do lodówki na 20 minut.
Wyjąć tarty z lodówki i posypać każdą z nich 1 łyżką cukru granulowanego.
Piec 15 minut lub do złotego koloru. Każdą tartę obsypać cukrem pudrem i skropić sosem karmelowym.
Do każdej tarty podajemy trochę lodu jabłkowego.Parowanie napojów: Lustau Pedro Ximénez San Emilio Sherry, Hiszpania. Ze względu na sos marcepanowy i karmelowy wino do tego dania nie powinno podkreślać owoców, ale raczej bardziej orzechowych, gotowanych smaków. To słodkie sherry wykonane z winogron Pedro Ximénez smaki suszonych fig, orzechów laskowych i karmelu. Jest gęsty i bogaty, ale nie jest chlewny przez zaskakującą kwasowość.