Tarty Jabłkowe
Tarty jabłkowe to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Sprawdza się jako niedrogi deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką cukier, calvados, ciasto francuskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarty Jabłkowe, Rustykalne Tarty Jabłkowe, oraz Karmelowe Szarlotki Pop-Tarts.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Linia 2 patelnie arkuszowe z pergaminem.
Każdy arkusz ciasta francuskiego pokroić na 4 kwadraty. Ciasto podzielić między przygotowanymi patelniami i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania jabłek.
Jabłka obrać i przeciąć na pół przez łodygę.
Usuń łodygi i rdzenie ostrym nożem i kulką melona. Jabłka pokroić w poprzek w plastry o grubości 1/4 cala.
Układać na siebie plastry jabłek po przekątnej ciasta i układać po jednym kawałku jabłka z każdej strony ułożonych plasterków.
Jabłka posypać równomiernie cukrem i posypać masłem.
Piec przez 40 minut, aż ciasto będzie rumiane, a krawędzie jabłek zaczną brązowieć. Nie martw się! Soki jabłkowe będą się palić na patelni, ale tarty będą w porządku! Gdy tarty są gotowe, podgrzewać galaretkę morelową razem z Calvados, aż bąbelki i umyć jabłka i ciasto całkowicie mieszanką galaretki. Poluzuj tarty metalową szpatułką, aby nie przyklejały się do papieru. Pozostawić do ostygnięcia i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.