Tartlets Damson
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Damson Tartlets spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jeśli masz wino, cukier, śliwki śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Damson Sour, Dżem Damson Plum & Gin, oraz Damson I Bramble Plate Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąka impulsowa, masło i cukiernicy cukier w robocie kuchennym, aż przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodać żółtka i pulsować, aż ciasto uformuje.
Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na pół. Uformuj każdą połowę w 4-calowy kwadrat (o grubości około 1 cala) i owiń folią. Zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 2 godziny.
Doprowadzić całe śliwki, cukier, wino, i liść laurowy na wolnym ogniu w ciężkim rondlu średnio na średnim ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści (uważaj soki nie gotować). Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż śliwki rozpadają się, o 30 protokół.
Przełożyć do miski i schłodzić, odsłonięte, aż ostygnie, a następnie przykryć. Wyrzucić pestki i liść laurowy, a następnie dodać trochę cukru cukierników do smaku w razie potrzeby.
Grubo zetrzeć ciasto z jednego zamrożonego kwadratu na patelnie tartlet, dzieląc je równomiernie. (Pozostałe ciasto należy zachować do innego użycia.) Prasuj płatki ciasta do patelni tartlet, aby równomiernie wyrównać dno i boki. Dno nakłuć widelcem, a następnie zamrozić tartaletki, aż będą twarde, co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Tartaletki umieścić na płytkiej patelni do pieczenia i wstawić do piekarnika. Obróć temperaturę piekarnika do 204° i piec, aż skorupki będą złote, 15 do 18 minut.
Przenieść Patelnie tartlet do stelaża do całkowitego ostygnięcia, a następnie usunąć muszle z patelni.
Śmietanę włożyć do dużej miski, a następnie zeskrobać nasiona z fasoli wanilii na śmietanę. Zmiksuj cukier i skórkę mikserem, aż śmietana utrzyma sztywne szczyty. Złóż około 2 łyżki kompotu śliwkowego, a następnie podziel śmietanę między skorupki tartlet.
Podawać posypane pozostałym kompotem (zostanie Ci dużo).
* Jeśli nie można znaleźć śliwki damson lub śliwki, zastąpić nieco słodsze czerwone lub czarne śliwki i użyć 2 łyżki soku z cytryny w miejsce wina (dla większej kwasowości).* Cztery-calowe karbowane Patelnie tartlet są dostępne w przyborach kuchennych Bridge (212-688-4220; bridgekitchenware.com). * ciasto można zamrażać do 1 miesiąca.* Kompot utrzymuje, przykryty i schłodzony, 2 tygodnie.