Tarte Tatin z jabłkiem i gruszką

Tarte Tatin z jabłkiem i gruszką
Jabłko i gruszka Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cydru jabłkowego, masło, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 104 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarte Tatin Z Gruszką, Jabłkiem I Żurawiną, Tarta Gruszkowa Tatin, oraz Tarta Gruszkowa Tatin.

Instrukcje

1
Na ławce posypane mąką, rozwałkować ciasto francuskie, aż jest po prostu nieśmiały 1 / 4 cala grubości i całkowicie pokrywa Obwód patelni 12-calowy, który będzie używany do pieczenia Tatin tart, zapewnienie, że jest co najmniej 1 cal zwis wokół krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Umieść arkusz ciasta francuskiego na wyłożonej pergaminem tacy w lodówce, aby odpocząć przez 30 minut lub więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Umieść patelnię na średnim ogniu. Roztopić masło na patelni, przechylając je, aby równomiernie pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Posypać cukrem masło i przechylić patelnię, aby równomiernie rozproszyć cukier. Kiedy cukier zaczyna się topić i lekko brązowieć, umieść owoce na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Podsmaż owoce z każdej strony przez dwie minuty, uważając, aby nie wgniecić owoców na okrągłej stronie, która będzie skierowana do góry w końcowej tarcie. Owoce powinny być tylko lekko ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
7
Dodaj cydr, aby odgazować patelnię i umieść owoce wokół patelni, szczelnie zapakowane razem, z pokrojoną stroną skierowaną do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Zdjąć patelnię z ognia. Przykryj wierzch jabłek schłodzonym ciastem i włóż wszystkie zwisające ciasto wzdłuż wewnętrznej części patelni, aby tworzyło skórkę wokół jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Umieść patelnię w piekarniku i piec przez 20 minut w temperaturze 204°, następnie obniżyć temperaturę do350 i piec, aż skorupa będzie głęboki złoty kolor i bardzo twarde w dotyku z soki bulgocząc energicznie pod skórką, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Wyjąć tartę z piekarnika i odstawić na minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
11
Używając rękawic kuchennych lub ręczników kuchennych, umieść odwróconą płytę o większym rozmiarze niż patelnia na wierzchu tarty. Chwyć talerz i mocno przytrzymaj go przy patelni. Pracując szybko, odwróć patelnię tak, aby talerz był na dole, a tarta została odwrócona z owocami na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Wyjmij patelnię i zachowaj ostrożność, soki z owoców będą bardzo gorące. Pozwól im kapać z patelni i na tarcie. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed podaniem ciepłe, lub umieścić w piekarniku na 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn