Tarte Tatin

Tarte Tatin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Tarte Tatin spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 612 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz crème fraîche, cukier, złote smakowe jabłka-obrane i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
Wyciąć 12-calowy Okrągły, przenieść do blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce; rezerwy resztki ciasta do innego użytku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
W 10-calowej patelni żeliwnej roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać cukier i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści i mieszanina dochodzi do gotowania na wolnym ogniu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
5
Zdjąć z ognia. Ułóż połówki jabłka stojąc pionowo na patelni w 2 snug koncentrycznych kręgach. Wróć do ognia i gotuj bez zakłóceń, aż pojawi się bursztynowy karmel, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Udekorować jabłka ciastem francuskim i piec około 40 minut, aż ciasto będzie złociste, a jabłka zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Ostudzić przez 15 minut.
9
Umieść dużą płytkę na patelni i ostrożnie odwróć tartę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Podawać na ciepło z crme frache.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn