Tarte Tatin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Tarte Tatin spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 612 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz crème fraîche, cukier, złote smakowe jabłka-obrane i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie o grubości 1/8 cala.
Wyciąć 12-calowy Okrągły, przenieść do blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce; rezerwy resztki ciasta do innego użytku.
W 10-calowej patelni żeliwnej roztopić masło.
Dodać cukier i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści i mieszanina dochodzi do gotowania na wolnym ogniu, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia. Ułóż połówki jabłka stojąc pionowo na patelni w 2 snug koncentrycznych kręgach. Wróć do ognia i gotuj bez zakłóceń, aż pojawi się bursztynowy karmel, około 30 minut.
Udekorować jabłka ciastem francuskim i piec około 40 minut, aż ciasto będzie złociste, a jabłka zmiękną.
Umieść dużą płytkę na patelni i ostrożnie odwróć tartę.
Podawać na ciepło z crme frache.