Tartaletki z wiśni i gruszek
Need a wegetariańska przystawka? Brandowane tartlety z wiśni i gruszek mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 325 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 202 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, wiśnie, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Gruszka I Wiśnia Płaski Placek, Branded Vanilla Pear Jam, oraz Tarta Gruszkowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, sól, masło, skracanie i 2 łyżki cukru opuszkami palców lub blenderem do ciast w dużej misce (lub pulsuj w robocie kuchennym, a następnie przenieś do dużej miseczki), aż większość mieszaniny przypomina Gruboziarnisty posiłek z małymi (z grubsza wielkości grochu) grudkami masła.
Skropić równomiernie 1/2 szklanki wody z lodem i delikatnie mieszać widelcem do włączenia.
Ściśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, mieszając, aż się włączy, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracować mieszaniny, lub ciasto będzie trudne.)
Wymieszać na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 8 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać ciasto razem ze skrobakiem i podzielić na 2 kulki, jedna nieco większa od drugiej, a następnie spłaszczyć każdą NA 5-do 6-calowy dysk. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Obrać, połówki i rdzeń gruszek.
Pokrój gruszki w 1/4 cala kostkę, a następnie wymieszaj z pozostałymi składnikami do nadzienia w 3-litrowym ciężkim garnku. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż gruby, o 10 protokół.
Przelać nadzienie do płytkiego naczynia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Rozwałkuj mniejszy krążek ciasta na 13-calową okrągłą (o grubości około 1/8 cala) na mące za pomocą wałka do ciasta, ostrożnie podnosząc ciasto i mąkę, jeśli jest to konieczne, aby ciasto nie przywierało.
Wyciąć jak najwięcej rund (o 1
z 3 1/2-calowym rowkowanym nożem, przenosząc jako wycięte na wyłożoną woskiem blachę do pieczenia. Schłodzić rund do firmy, około 10 minut, przed zdobieniem. Zbierz resztki ciasta i schłodzić 20 do 30 minut, a następnie przełożyć, pokroić i schłodzić dodatkowe 31/2-calowe rundy (przełożyć resztki tylko raz) w sumie 1
Wyciąć kształty z rund z ozdobnymi frezami lub ostrym nożem do parkowania, pozostawiając 1/2-calowy obramowanie wokół krawędzi, i zarezerwować kawałki wycięcia w razie potrzeby dla dodatkowej dekoracji.
Blaty pędzla lekko z mlekiem. Lekko nacisnąć zarezerwowane wycięcia (jeśli są używane) na udekorowane ciasto i lekko posmarować mlekiem.
Pozostałą łyżkę cukru posypać równomiernie na wierzchu i schłodzić podczas robienia DNA.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj większy dysk ciasta na 15-calową okrągłą (o grubości około 1/8 cala) na mące za pomocą wałka do ciasta, ostrożnie podnosząc ciasto i mąkę, jeśli to konieczne, aby ciasto nie przywierało.
Wyciąć jak najwięcej rund (o 1
z 4-calowym kutrem. Zbierz resztki ciasta i schłodzić 20 do 30 minut, a następnie przełożyć i wyciąć dodatkowe 4-calowe rundy (przełożyć resztki tylko raz) w sumie 1
Dopasuj każdą 4-calową rundę do patelni tartlet (nie przycinaj). Każdą tartę napełnić 3 łyżkami schłodzonego nadzienia i lekko posmarować krawędź ciasta mlekiem.
Umieść dekorowane blaty nad nadzieniem w każdej tartlet, a następnie lekko naciśnij każdy wierzch wokół krawędzi, aby w razie potrzeby uszczelnić krawędzie i przyciąć ciasto.
Piec tartlets na dużej blasze do pieczenia złoty, 20 do 25 protokół.
Przenieść tartlets do stojaka i ostudzić 10 minut. Aby usunąć tartlets z patelni, przykryć 1 rękę złożonym ręcznikiem kuchennym i odwrócić tartlets 1 na raz na ręcznik, ponownie obracając je na talerz.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Dyski ciasta można schłodzić do 1 dnia.
Odstawić w temperaturze pokojowej około 20 minut, aby lekko zmiękczyć przed rozwałkowaniem.* Napełnianie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.* Zmontowane tartlets (unbaked) mogą być wykonane 1 tydzień wcześniej i zamrożone, dobrze zapakowane w folię. Nie rozmrażaj przed pieczeniem.* Tartaletki można piec 1 dzień wcześniej i przechowywać, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej. Podgrzać w piekarniku 177° do ogrzania, 10 do 15 protokół.* Zamiast 16 tartlets, można zrobić 1 (10-calowy) tarta. Użyj nieco większe dekoracyjne wycięcia, w razie potrzeby, i piec dłużej, około 50 do 60 minut w sumie.